Formació Gestió de Projectes
28 març, 2018
0

El Consell Valencià de la Joventut organitza, dins del seu Pla de Formació per a 2018, una formació de Gestió de Projectes – cicle del projecte.

La intervenció social de les entidats juvenils es  desenvolupa sobre la lògica del desenvolupament de projectes amb accions que promoguen el canvi o millora de la realitat que ens envolta. D’aquesta manera, la construcció de projectes s’ha convertit en una de les principals tasques per a les entitats, ja que ajuden a organitzar la seua acció i els seues recursos per a la consecució del seus objectius.  No obstant això, existeix cada vegada una lògica professionalització en el  desenvolupament de projectes, la qual cosa fa que augmente la exigència en la construcció de propostes. Aquesta formació va dirigida a donar coneixements i eines que ajuden a la millora de la realització de projectes per part de les entitats juvenils.

A qui va dirigit

La formació va dirigida a persones que formen part d’entitats juvenils i/o Consells de Joventut, concretament a aquelles amb responsabilitats en l’elaboració de projectes, o que volen començar a desenvolupar responsabilitats d’aquest tipus. No obstant, es tracta d’una formació oberta a qualsevol persona interessada en participar, sempre tenint en compte el perfil a qui es dirigeix.

Objectius

  • Conéixer què és la planificació.
  • Reflexionar sobre la coherència dels nostres projectes i activitats, sobre els fins de l’associació en base a la planificació prèvia.
  • Visió / Missió de l’organització.
  • Explicar quines són les fases de la planificació i proporcionar eines per a la planificació.
  • Dotar dels coneixements bàsics sobre la planificació estratègica i la necessitat de la visió de conjunt en la programació de projectes.

Continguts

  • Què és la planificació i quina és la seua importància?
  • Objectius i connexió amb l’activitat.  Quines activitats fan els nostres associats? Tenen connexió amb els fins associatius?
  • Fases de la Planificació. Eines per a l’anàlisi i la identificació de projectes: DAFO, Arbre de Problemes i Espina de Peix.
  • Pla Estratègic / Pla de Treball/ Projecte/ Activitat. Pensamiento Zoom
  • Elaboració de projectes: Anàlisi de la realitat / Planificació/ Desenvolupament/ Evaluación y seguimiento

Lloc i data

El curs tindrà lloc el 14 i 15 d’abril en l’Alberg Sant Crist del Mar, Benicarló. Els àpats i allotjament seran en el mateix alberg.

Cost

Aquesta formació és gratuïta. El Consell Valencià de la Joventut assumeix el cost de la inscripció, els àpats i l’allotjament de les persones participants. També es sufragarà el cost del transport per a aquelles persones que es desplacen des d’altres localitats, sempre fent ús de les condicions més econòmiques de transport, i prioritzant el transport públic o el transport privat compartit.

Inscripcions

Les inscripcions del curs estaran obertes fins al dia 9 d’abril de 2018. Es poden realitzar les inscripcions en aquest formulari: