Campanya PARTICIPA!

participa

Des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana apostem pel foment de la participació com a motor per a l’empoderament de la joventut i una millora en el desenvolupament social.

Per aquest motiu, i amb l’ànim de fomentar l’educació en els valors de la participació des de l’adolescència, vam posar en marxa, en l’any 2014, aquesta campanya dirigida a Centres d’Educació Secundària i Consells Locals de Joventut.

 

Amb la campanya PARTICIPA! volem apropar recursos per a treballar la participació al centre educatiu  i posar en valor la cultura de la participació com a un eix indispensable, clau en el desenvolupament democràtic que volem com a societat.

xarxa participativa

Materials Campanya

Guia de Participació

Ja està disponible la Guia per al foment de la participació juvenil en els centres d’Educació Secundària.

Aquesta guia s’emmarca dins tracta de la campanya dirigida als centres de secundària i als Consell de la Joventut Locals per al desenvolupament d’una sèrie d’accions en els instituts que fomenten la participació de la joventut.

La guia s’organitza en dos grans blocs de continguts:

  1.  Breu introducció teòrica de totes les dimensions de la participació i una sèrie de dinàmiques i activitats per a treballar en l’aula. 
  2. Principals escenaris per a l’aprenentatge i la pràctica de la participació juvenil en la societat: Escola, Associacionisme Juvenil i les noves formes de participació social. Per cada espai es proposa una introducció teòrica i una àmplia i variada proposta d’activitats per a desenvolupar en l’aula de manera individual o grupal.
linia

Notícies relaciones