El Consell Valencià de la Joventut i el Consell Valencià de les Persones Majors reivindiquen la “solidaritat intergeneracional” com a “eina de transformació social” a les portes del Debat de Política General

  • El document ‘10 propostes per a salvar el present de joves i grans’ recull qüestions relacionades amb l’ocupació, les pensions, l’accés a l’habitatge o soledat no desitjada, entre altres
  • Les mesures s’han remés als grups parlamentaris per a aconseguir la seua inclusió en les propostes de resolució dels partits polítics i aprovar-les amb el màxim suport possible

 El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i el Consell Valencià de les Persones Majors (CVPM) han presentat aquest dilluns en roda de premsa el document ‘10 propostes per a salvar el present de joves i grans’, on recullen les principals prioritats i preocupacions d’ambdós col·lectius i reivindiquen la “solidaritat intergeneracional” com a “eina de transformació social i eix vertebrador d’unes polítiques públiques que enfortisquen el benestar de tota la societat”.

Les propostes aborden problemes que afecten tant la gent jove com la gent major en diferents àmbits, com són l’ocupació, les pensions, l’accés a l’habitatge o soledat no desitjada. També inclou mesures relacionades amb la qualitat i l’accessibilitat del sistema públic de salut, l’autonomia del moviment o l’oferta educativa i d’oci a qualsevol edat. A més, s’incorporen com a temes transversals la lluita contra la crisi climàtica, la qüestió de gènere, el despoblament o la digitalització de l’Administració.

L’objectiu d’aquesta acció conjunta és portar totes aquestes qüestions al Debat de Política General i forçar la seua inclusió en l’agenda política valenciana perquè es prenguen mesures que protegisquen la qualitat de vida de joves i majors, especialment després dels efectes de la pandèmia, la guerra d’Ucraïna i la consegüent crisi energètica.

La vicepresidenta del CVJ, Irene Peris, ha demanat mesures per a “garantir els drets de la joventut, fomentar l’emancipació i recuperar els lligams entre generacions”. Així mateix, ha recordat que “encara que la desacceleració de l’economia i la inflació no afecten de manera homogènia totes les generacions, existeix una interrelació entre tots els col·lectius de la societat valenciana que obliga a buscar solucions conjuntes”.

Per la seua banda, el president del CVPM, Miguel Jordà, ha afirmat que aquesta aliança és “històrica” i ha animat a seguir treballant per a “garantir el major nivell de qualitat de vida possible per a les persones majors”. A més, ha destacat la importància de “generar consciència sobre els interessos comuns” que comparteixen les persones joves i les majors i la necessitat d’augmentar els recursos per a l’atenció a la dependència i les infraestructures socials.

A l’acte han assistit el director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí; la directora general de Persones Majors, María José Pérez; el subdirector de l’IVAJ, Raúl Puerta, i els diputats Juan Carlos Caballero del Partit Popular i Ferran Barberà de Compromís. A més, el text ha sigut remés als grups parlamentaris del PSPV-PSOE, PP, Ciudadanos, Compromís i Unidas Podemos amb la finalitat d’aconseguir que les mesures s’incloguen en les propostes de resolució dels diferents partits polítics i s’aproven amb el màxim suport possible.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.