370 propostes per a una joventut “més autònoma i igualitària”
4 març, 2018
0

El Consell Valencià de la Joventut ha presentat aquest cap de setmana a Benicàssim les 370 propostes que inclourà en la futura Estratègia Valenciana de la Joventut. Aquest és “el resultat d’un any d’intens treball”, ha apuntat el president de l’organisme, Natxo Mollà, en un “ambiciós procés de participació activa” que ha implicat “tots els agents polítics i socials del País Valencià”.
De fet, més de 600 persones han format part durant els últims 12 mesos en la campanya itinerant de recollida d’idees, entre ells el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, els quals van inaugurar el cicle de debats ‘#QuèOpina’. En un ambient distés, tots dos, acompanyats per joves “amb moltes inquietuds”, van tindre “l’oportunitat d’escoltar el que senten els i les més joves i quines són les seues preocupacions i somnis”, el que “ens ha permés construir una proposta sòlida d’accions que ajudaran a millorar el benestar de la joventut valenciana”, ha assenyalat Mollà.
En aquest sentit, la bateria de propostes inclou iniciatives per a afavorir l’autonomia dels i les més joves. Una de les claus és “el desenvolupament d’una estratègia que facilite l’accés del jovent a un treball i a un habitatge digne, que és, com bé totes i tots sabem, una de les màximes preocupacions del col·lectiu jove valencià”, ha subratllat la responsable de Comunicació, Serezade Enguídanos.
D’altra banda, un dels aspectes més treballats i que també enriquiran el futur text normatiu és la importància de garantir i de promoure la integració i la cohesió social en el territori valencià. Així doncs, el Consell proposa, tal i com ha apuntat Enguídanos, estimular la participació del col·lectiu juvenil en tots els àmbits socials, apostant per l’educació com a arma contra les desigualtats i les discriminacions i obrint la cultura a totes i tots.
LA LLUITA CONTRA LA PRECARIETAT, L’ESTRELLA
Un dels problemes socials que pretén corregir el Consell Valencià de la Joventut amb aquesta bateria de propostes és l’alt índex de precarietat juvenil, que afecta, segons estadístiques oficials, a un preocupant 40% de la població de menys de 30 anys. Per a aconseguir-ho, la mesura estrella serà un pla de lluita que inclou, entre moltes altres, l’increment del nombre d’estudiant becats, “perquè no volem que l’educació siga un privilegi a l’abast de poques persones”, ha remarcat el president. El document també incorpora iniciatives per a combatre la violència masclista o per a fomentar l’educació en diversitat.
Totes les propostes han estat aprovades en l’assemblea general ordinària que ha celebrat el Consell Valencià de la Joventut a Benicàssim, on s’han reunit mig centenar de joves de més de 10 associacions d’arreu del territori, que representen milers de joves valencians i valencianes. Aquest pla i la resta de propostes s’inclouran en l’Estratègia Valenciana de la Joventut, que serà aprovada, seguint el termini marcat, durant el proper mes de desembre i que marcarà les polítiques juvenils en els pròxims cinc anys.