El Consell Valencià de la Joventut reclama a les portes de les Corts la presa en consideració dels problemes de la població jove
11 setembre, 2018
0

El Consell Valencià de la Joventut ha reivindicat aquest matí a les portes de les Corts la necessitat que el jovent i les seues necessitats ocupen un lloc prioritari en l’agenda política valenciana. “És una obligació que no pot continuar sent ignorada”, ha dit el president, Natxo Mollà, que ha lamentat que “som el col·lectiu que més ha patit i pateix els efectes de la crisi”.

Amb l’objectiu de visibilitzar “aquesta realitat”, el Consell Valencià de la Joventut ha aprofitat l’inici del curs parlamentari per a informar i sensibilitzar, a peu de carrer i amb les dades a la mà, els grups parlamentaris i la ciutadania en general dels problemes “que patim cada dia com a joves, com les dificultats en l’accés a l’habitatge o l’alta taxa de desocupació”, ha apuntat Mollà.

Per tal de donar notorietat a l’acció, “la nostra reivindicació ha pres forma d’actuació teatral”, ha explicat el president Mollà. “Durant tot el matí, un grup de quatre actors i actrius han adoptat el paper de professionals de la salut i han elaborat un diagnòstic amb xifres de l’actual realitat jove, el qual han tingut l’oportunitat de transmetre a tots els grups parlamentaris”. De fet, minuts abans de començar el debat, s’han interessat personalment per la iniciativa el cap del Consell, Ximo Puig; la vicepresidenta Mónica Oltra; la presidenta i síndica del Partit Popular, Isabel Bonig; i els síndics de Compromís, Fran Ferri; i de Podem, Antonio Estañ.

Dades per a reflexionar

“Les dades són molt tristes”, ha deplorat Mollà. “A dia de hui, quatre de cada 10 joves estan a l’atur, mentre que els que treballen ho fan de forma intermitent i precària. El resultat, un 45% viu sota el llindar de la pobresa”. “Hem de reflexionar i actuar des de tots els nivells”.

Amb aquestes dades, el Consell Valencià de la Joventut ha decidit que no pot quedar-se de braços creuats i, a banda d’informar i visibilitzar “la nostra problemàtica”, “hem elaborat un antídot per a combatre aquesta situació, ‘JOVENTIUM+’, un ‘medicament’ que inclou totes les propostes que hem recollit al llarg de l’últim any en la campanya ‘Opina Jove’ en àmbits com l’ocupació, la sanitat, l’habitatge i l’educació.

“Ara la pilota ja no està en el nostre sostre. Esperem que es tinguen en consideració en el debat de política general i que no es quede tot en paper mullat i en falses promeses”. “Nosaltres seguirem fent el que millor sabem fer, defensar la nostra joventut”, ha sentenciat.