El Consell Valencià de la Joventut reclama unes polítiques públiques transversals en matèria de salut mental que prioritzen l’atenció a les persones joves

  • Oltra ha denunciat la precarietat socioeconòmica que pateix la joventut i que li impedeix dur endavant el seu projecte vital “amb un mínim de certeses”
  • La presidenta del CVJ recorda que la majoria dels problemes psicològics s’originen en l’adolescència i que molts d’ells no són detectats ni tractats

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha reclamat unes polítiques públiques transversals i coordinades entre les diferents àrees de govern en matèria de salut mental que prioritzen l’atenció a les persones joves.

Durant l’acte celebrat aquest dijous amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, la presidenta del CVJ, Cristina Martínez, ha assegurat que “el benestar emocional es veu afectat per molts factors, com les condicions econòmiques i laborals, les relacions familiars i personals i l’accés a la cultura i l’oci” i ha afegit que “cal apostar per una visió transversal de la salut mental per a treballar-la des de tots els seus vessant”.

També ha participat en l’acte la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha denunciat la precarietat socioeconòmica que pateix la joventut i que li impedeix dur endavant el seu projecte vital “amb un mínim de certeses”. Al mateix temps, ha destacat la preocupació per la salut mental de la gent jove i l’impacte de la pandèmia en el seu benestar emocional.

A més, Oltra ha agraït la labor del CVJ i la implicació de la joventut en les causes comunes, com és la lluita contra el canvi climàtic, i ha subratllat que el seu treball suma a “la convivència i la solidaritat intergeneracional”. 

Així mateix, la presidenta del CVJ ha recordat que la majoria dels problemes psicològics s’originen en l’adolescència i que molts d’ells no són detectats ni tractats. “Cal posar en marxa accions concretes que aprofundisquen en la detecció precoç a través de la coordinació entre l’escola, els serveis socials i el sistema sanitari”, ha apuntat Martínez, qui també ha destacat la necessitat de fer de la joventut “una prioritat quan parlem de salut mental”.

L’esdeveniment, celebrat al Centre del Carme Cultura Contemporània, és l’acció central de la campanya ‘Mentalment Gelades’, llançada pel CVJ amb l’objectiu de visibilitzar els problemes de salut mental entre la joventut, especialment després de la pandèmia, i de reivindicar una acció decidida en la matèria per part de les institucions públiques.

A la jornada també han assistit el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; el director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, i la tinenta alcaldessa de València, Pilar Bernabé.

 

Cultura segura

L’acte, que ha estat dirigit per la jove humorista valenciana Misstaguess, ha conclòs amb l’actuació del grup de música valencià Lisasinson, en una aposta clara i decidida del CVJ per donar suport al món de la cultura i a les joves creadores i artistes del territori.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.