Campaments d’estiu, un espai segur i essencial

  • El CVJ i les seues entitats d’oci educatiu han treballat amb l’IVAJ i Sanitat per a enllestir uns protocols que garantisquen la seguretat de les persones participants en aquestes activitats
  • L’experiència de l’estiu anterior avala el treball que des de les organitzacions de voluntariat juvenil s’està portant endavant per a crear espais de treball i convivència lliures de riscos

Els campaments d’estiu organitzats per les entitats d’educació no formal són un espai segur davant la COVID-19, al mateix temps que constitueixen un entorn essencial per al desenvolupament educatiu i personal de xiquets, xiquetes i adolescents.

Des del Consell Valencià de la Joventut i les seues entitats membres dedicades a l’oci educatiu (Federació d’Escoltisme Valencià, Scouts Valencians, Organización Juvenil Española, Juniors Moviment Diocesà, Federació Don Bosco i Creu Roja Joventut) s’ha treballat al llarg dels últims mesos amb l’Institut Valencià de la Joventut i la Conselleria de Sanitat per a enllestir uns protocols que s’adapten a la situació sanitària actual i que possibiliten el desenvolupament normal de les activitats, garantint la seguretat de les persones participants.

Aquests protocols incorporen mesures exhaustives de seguretat i higiene, com el constant llavat de mans o la desinfecció del material utilitzat per part de xiquets, xiquetes i adolescents i de les mateixes instal·lacions, entre altres. També s’ha de subratllar el gran esforç que des de les entitats s’ha fet per a adaptar les activitats previstes perquè siguen segures, sense deixar de costat el vessant lúdic que tant caracteritza l’educació no formal.

L’experiència de l’estiu anterior avala el treball que des de les entitats de voluntariat juvenil s’està portant endavant per a crear espais de treball i convivència lliures de riscos. A més, és important no oblidar l’enorme labor educativa i pedagògica que es realitza als campaments d’estiu, on les activitats d’esplai conviuen amb la formació en valors i coneixements.

Així mateix, la cancel·lació dels campaments d’estiu suposaria per a les entitats juvenils un enorme perjudici, ja que agreujaria la problemàtica de pèrdua de persones afiliades i la disminució i desafecció de les persones joves voluntàries que, de manera desinteressada, realitzen aquesta feina.

A més, cal recordar que l’accés a l’oci educatiu és un dret de la joventut reconegut en l’article 68 de la Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i adolescència i que són les administracions públiques, tal com diu la norma, les encarregades de promoure’l, garantir l’accés i donar suport a les entitats que duen a terme les activitats.

L’oci educatiu contribueix de manera essencial en el desenvolupament personal i social de la joventut i és un suport crucial per a xiquets, xiquetes i adolescents després d’un any i mig de pandèmia, on la socialització s’ha vist aturada per les restriccions sanitàries.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.