Campanya Participació #Participa
19 novembre, 2014
0

IMG_0086Ja està disponible la Guia per al foment de la participació juvenil en els centres d’Educació Secundària.
Com ja us hem anat informat, es tracta d’una campanya dirigida als centres de secundària i als Consell de la Joventut Locals per al desenvolupament d’una sèrie d’accions en els instituts que fomenten la participació de la joventut.
La guia s’organitza en dos grans blocs de continguts:
1.- Breu introducció teòrica de totes les dimensions de la participació i una sèrie de dinàmiques i activitats per a treballar en l’aula. 
2.- Principals escenaris per a l’aprenentatge i la pràctica de la participació juvenil en la societat: Escola, Associacionisme Juvenil i les noves formes de participació social. Per cada espai es proposa una introducció teòrica i una àmplia i variada proposta d’activitats per a desenvolupar en l’aula de manera individual o grupal.

Des del CJCV, ja estem realitzant visites en diferents centres, i en la passada RPEEMM, es va facilitar un exemplar a les entitats assistents.

 

Si esteu interessats o interessades en què realitzem una visita al vostre institut, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres o amb el vostre Consell Local de joventut.

 

 

12/02/2014 

imagenCampanya dirigida als Consells de la Joventut per al foment de la participació.

PARTICIPA , té dos objectius fonamentals:

  1. Donar suport a les accions que des dels Consells Locals esteu realitzant amb l’objectiu de fomentar i promocionar la participació associativa entre els adolescents i joves de les vostres localitats.
  2. Realitzar una sèrie d’accions concretes (edició d’una guia de treball a l’aula, dinamització de xarxes socials, visites a Instituts, …) per posar a la vostra disposició totes aquelles eines que us puguen ajudar, en un futur, a dinamitzar la participació juvenil als vostres pobles i ciutats.

La idea final és que aquesta campanya tinga un efecte multiplicador al recollir experiències que ja estan en marxa, proposar noves accions i fer-les aplegar a aquells municipis on els Consells Locals necessiten de més suport. Per tot això, us proposem i us demanem el següent:

  1. Que ens feu aplegar i que ens expliqueu si el vostre Consell Local està realitzant activitats de foment de la participació: quines activitats són, si entreu a Instituts, quins Instituts són receptius, en quina periodicitat, amb quins materials…
  2. En què penseu que us podem ajudar: quines necessitats concretes teniu i quines dificultats detecteu a l’hora d’entrar als Instituts.
  3. Que ens faciliteu el llistat de les associacions de la localitat.

Confiem que la campanya us siga d’utilitat per continuar treballant per l’associacionisme juvenil.