Campanya Submissió química
29 desembre, 2016
0

QUE NINGÚ T’AMARGUE LA FESTA. ALERTA AMB LA SUBMISSIÓ QUÍMICA!

 

Una vegada més l’associació CAVAS llança la seua campanya sobre la submissió química per a alertar, rx informar  i descendir  aquest tipus d’agressions sexuals.

cavas_banner_horitzontal02_valEn nombroses ocasions les substàncies psicoactives són utilitzades per a manipular la voluntat de les persones o modificar el seu comportament amb finalitats
delictives. En aquestes situacions els efectes farmacològics de la substància administrada eviten que la víctima es trobe en condicions de prestar el seu consentiment legal o de presentar resistència al seu atacant.

El terme “submissió química” inclou totes les figures delictives associades a aquesta pràctica. En els últims anys s’ha observat un increment en el nombre de casos amb aquestes característiques, robatoris, homicidis, sedació i incapacitació de persones majors, malalts o xiquets encara que el major nombre d’ells estan relacionats amb delictes d’índole sexual. En alguns casos, les substàncies les ha pres la víctima voluntàriament, alterant la seua autonomia per a prendre decisions. En altres casos, les substàncies se li proporcionen de forma subreptícia, la qual cosa pot disminuir la capacitat de la víctima per a identificar una situació perillosa o per a resistir-se a l’agressió.

 

Què és la submissió química?

 

cavas_banner_horitzontal01_val

Aprofitar-se sexualment d’una persona fent ús de substàncies que la invaliden es diu submissió química, suposa un percentatge alt de les agressions sexuals.
No és cap bulo, en els últims anys està augmentant el número de denúncies. Entre els casos trobem que moltes vegades es donen situacions entre coneguts (companys d’institut, facultat, veïns, etc.) que estan de festa junts.
Tocar o arribar a violar a una persona que no pot oferir resistència és un delicte, penat per la llei. També ho és observar aquesta situació i no fer res. No és cap broma, si els teus amics estan aprofitant-se d’una persona que no és conscient del que fa, és important actuar.
Tant fer-ho com observar-ho té greus conseqüències morals i penals, no te la jugues. Està clar que a ningú se li hauria de passar pel cap fer-ho, però per si de cas i veient que és un fet que ocorre; hem d’estar atentes, cuidant-nos entre nosaltres.
QUALITATS DE LES SUBSTÀNCIES QUE  
S’EMPRENEN EN LA SUBMISSIÓ QUÍMICA
– Insípida, incolora i inodora
– Acció ràpida i curta durada
EFECTES
– amnèsia anterógrada
– sedació
– efectes al·lucinogens
– desinhibició

  Per a més informació
consulta la Campanya CAVAS

 

cartell-cavas-02L’Associació CAVAS és una organització no governamental sense ànim de lucre que va ser constituïda en 1994 davant la inexistència de recursos dedicats a assistit i respaldar a les víctimes dels delictes contra la llibertat sexual, i per tant, pioneres en la Comunitat Valenciana. Pertany a la Federació d’Associacions FAMUVI que va iniciar aquesta labor en 1986.

S’aten  a qualsevol persona víctima d’un delicte contra la llibertat sexual en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana, i els serves que ofereix son totalment GRATUÏTS.

Si tens dubtes sobre alguna cosa que t’ha ocorregut o li ha ocorregut a una amiga, contacta amb la policia o amb CAVAS com més prompte millor, t’ajudarem.

CAVAS. Centro de Asistencia a Víctimas de Agresiones Sexuales
96 394 30
cavascv@yahoo.es
C/ Convent de Santa Clara, 12, pta. 11. 46002 Valencia
Facebook Cavas
Twitter Cavas