El CJCV celebra la posada en marxa de les beques – salari
13 gener, 2017
0
Des del Consell de la Joventut es considera molt positiva aquesta modalitat de beques i es demana un augment de les mateixes per a propers cursos, així com una acceleració dels terminis per a la seua concessió.

 

La Conselleria d’Educació ha publicat la resolució de concessió de les beques-salari per a la realització d’estudis universitaris, concedint 882 beques d’aquest tipus. Des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana considerem prou positiva la implantació d’aquesta modalitat de beques, que ha sigut una de les nostres reivindicacions, així com la d’altres col·lectius i entitats estudiantils.

Entenem que aquestes beques són una eina per facilitar l’accés a l’educació universitària a aquelles persones amb menys recursos, i que a més permetran a les beneficiàries fer una aportació econòmica a les seues famílies.

És per això que, donades les dificultats que estan passant moltes famílies, i per tal de seguir fomentant la igualtat d’oportunitats, des del CJCV esperem que s’augmente la quantia destinada a aquestes beques considerablement en futurs exercicis, fent-les extensibles a més persones. Així mateix, volem  incidir en la necessitat d’accelerar els processos de convocatòria i concessió d’aquestes ajudes, ja que el fet de concedir-les en gener dificulta ja els primers mesos d’universitat a l’alumnat rebedor d’aquestes beques, ja que precisament estan destinades a les famílies més vulnerables.