El CJCV demana un IVAJ adscrit a la Presidència de la Generalitat
15 maig, 2017
0

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana va convocar el passat dissabte la plenària d’entitats membre, en la qual una quinzena d’entitats juvenils van decidir les esmenes per presentar al projecte de llei de joventut.

València (15.05.2017). Un Institut Valencià de la Joventut adscrit a la presidència de la Generalitat Valenciana, finançament assegurat per a les polítiques de joventut, o la obligatorietat de l’administració valenciana de fer estudis en matèria de joventut de manera periòdica. Aquestes són algunes de les emenes que les entitats membre del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) han decidir plantejar al projecte de Llei de Polítiques Integrals de Joventut, que començarà la seua tramitació parlamentària en Les Corts Valencianes de forma imminent.

En la plenària d’entitats juvenils de l’organisme que representa els interessos de la joventut valenciana, una quinzena d’associacions juvenils i consells locals de joventut han treballat el projecte de Llei i han proposat un total de 15 esmenes al text, que faran arribar a Les Corts quan comence el tràmit parlamentari.

‘Per a nosaltres és molt important que aquesta llei consolide els drets de les persones joves a desenvolupar el nostre projecte de vida, per això volem blindar certs aspectes que encara queden pendents de recollir en la mateixa’, afirma Natxo Mollà, president del CJCV. ‘Visibilitzar les polítiques de joventut i la nostra situació com a col·lectiu en crisi permanent és fonamental perquè les administracions públiques deixen de mirar cap a altre lloc i comencen a plantejar solucions serioses per a garantir l’ocupació, habitatge i desenvolupament vital dels i les joves, per això reclamem un Institut Valencià de la Jovenut més visible, en la Presidència de la Generalitat Valenciana’.

Des del Consell de la Joventut també s’insta a que la llei es desenvolupe en dos anys amb una esmena transitòria, per així ‘evitar el que va passar amb la llei de joventut actual, vigent des de 2010, i que encara no està totalment desenvolupada’. El CJCV espera poder presentar totes aquestes esmenes en Les Corts Valencianes junt amb altres associacions juvenils i consells locals de joventut, i que totes siguen acceptades, per aconseguir ‘una llei per a la joventut, i amb la joventut’.