El CJCV dóna suport a l’associació Menys Graus i al seu projecte Mislata ON
15 maig, 2017
0

‘Menys Graus’ és una associació de Mislata que realitza activitats d’oci saludable i oci alternatiu nocturn. Esta associació col·labora amb Ajuntaments d’arreu del País Valencià des de la seua fundació.

Des de l’any 2011, ‘Menys graus’ duu a terme, a Mislata (Horta Sud), la iniciativa  ‘Mislata ON’; un plantejament d’oci nocturn diferent i alternatiu en què intenta fer veure que hi ha altres maneres de divertir-se més enllà de l’alcohol i altres drogues, o substàncies, o conductes de risc. La proposta es repartia en dos caps de setmana consecutius en tres mesos durant l’any.

Aquest projecte tenia un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Mislata. Amb la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) es va realitzar una col·laboració, assumint part de la seua activitat en la mediació de les festes de Mislata, a més d’una aportació pròpia de l’associació. Mislata ON arribava a 1563 joves, el que suposa més d’un 15% de la població juvenil. En l’última jornada, este consistori de l’Horta Sud va aportar 4.750 euros al programa però enguany ha decidit que una altra empresa faria aquesta activitat.

El problema rau que la idea i el desenvolupament de Mislata ON (que seguirà desenvolupant-se amb les mateixes característiques però sota el nom Mislata Jove 22,02) és dels joves que formen part de Menys Graus i que durant molts anys van sol·licitar una major aportació de l’Ajuntament per tal de fer efectiva una ampliació de l’oferta. Actualment, l’Ajuntament de Mislata ha “municipalitzat” la idea i li l’ha donada a una empresa privada que realitza activitats culturals.

Aquest procediment d’assignació s’ha fet per tria de contractes menors. Ha demanat diversos pressupostos per a desenvolupar ‘Mislata ON’ (Mislata Jove 22,02) i cap dels pressupostos ha estat demanat a Menys Graus.

Aquesta pràctica, que considerem poc ètica, no fa més que desarticular l’apoderament juvenil i associatiu del municipi de Mislata, ja que el consistori ha fet una apropiació indeguda d’una idea que sorgeix de l’associacionisme juvenil d’esta localitat de l’Horta Sud.

PUNTS D’ACORD
  1. Donar suport a l’associació juvenil ‘Menys Graus’ i a la seua tasca al capdavant de ‘Mislata ON’.
  2. Manifestar el rebuig davant d’actuacions d’usurpació intel·lectual als ajuntaments del País Valencià com la que s’ha portat a terme a Mislata amb ‘Mislata ON’.
  3. Comunicar a l’Ajuntament de Mislata el rebuig del CJCV a les accions de desarticulació del teixit associatiu juvenil local mitjançant la retirada del programa Mislata ON als seus creadors ‘Menys Graus’.
  4. Donar publicitat de l’aprovació d’aquesta proposta de resolució a les xarxes socials del CJCV, el Consell de la Joventut Local de Mislata i els mitjans de comunicació.
  5. Participar en la campanya ‘Salvem Mislata On’ promoguda per l’associació Menys Graus.
Resolució aprovada a la Reunió Plenària del CJCV del 13 de maig de 2017