El Consell Valencià de la Joventut anima les joves a passar “de les xarxes a l’acció” en la nova campanya de promoció de la participació i l’associacionisme

  • L’organisme de representació juvenil vol animar la joventut a emigrar de la realitat digital al món associatiu, al mateix temps que reivindica la capacitat transformadora de la mobilització social
  • La presidenta del CVJ recorda que “ens trobem en un punt d’inflexió” i alerta del perill d’abordar aquest procés de reforma “sense comptar amb la veu i la visió de la joventut”

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha llançat la campanya ‘De les xarxes a l’acció’ amb l’objectiu de promoure la participació i l’associacionisme entre les persones joves valencianes, amb motiu del Dia Internacional de la Joventut.

Amb missatges com “Twitter està molt bé per a fer teràpia, però el canvi real necessita un poc més d’implicació”, l’organisme de representació juvenil vol animar la joventut a emigrar de la realitat digital al món associatiu, al mateix temps que reivindica la capacitat transformadora de la mobilització social.

La presidenta del CVJ, Cristina Martínez, ha explicat que l’objectiu és “interpel·lar les persones joves que estan preocupades per les causes socials i per tot allò que passa al seu voltant, però que encara no han donat el pas definitiu per a participar de manera activa”.

Així mateix, Martínez ha recordat que la joventut es troba en una situació de “cronificació de la precarietat” des de la crisi financera de 2008 i ha urgit a les Administracions Públiques a prendre mesures “estructurals i a llarg termini” per a assegurar que el col·lectiu jove no siga “el gran perjudicat” de les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia i la guerra d’Ucraïna.

“És essencial que la joventut entenga que ens trobem en un punt d’inflexió, que s’estan redissenyant les relacions internacionals, el sistema econòmic i productiu i que les decisions que es prenen hui crearan el futur en què haurem de viure demà”, ha afirmat la presidenta del CVJ, qui ha alertat del “perill” d’abordar aquest procés de reforma “sense comptar amb la veu i la visió de la joventut”.

El punt final a aquesta campanya de promoció de la participació el posarà un acte el mateix 12 d’agost, Dia Internacional de la Joventut, en la platja de Gandia, on personalitats del món de l’activisme, la ciència política i la comunicació debatran sobre “l’estat de l’associacionisme juvenil valencià i la necessitat de participar per a garantir un futur digne per a totes i tots”.

¡Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.