Ocupació, habitatge i salut mental centren el debat jove organitzat pel Consell Valencià de la Joventut

  • L’objectiu és apropar les propostes electorals a la joventut valenciana, així com mobilitzar als menors de 30 anys de cara a les eleccions municipals i autonòmiques

  • López de Medina: “La joventut, a banda, de ser escoltada, també ha d’estar present a les institucions. Calen joves en les llistes electorals en llocs d’eixida”

 

A unes setmanes per a la cita electoral autonòmica, el Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha organitzat un debat amb candidats i candidates joves a les Corts Valencianes per a escoltar les propostes de les formacions polítiques. Habitatge, ocupació, salut mental i participació juvenil han sigut els temes que han centrat la conversa, ja que són les principals problemàtiques que afecten actualment el col·lectiu jove.

L’objectiu d’aquest debat és apropar les propostes electorals dels diversos partits a la joventut valenciana, així com mobilitzar als menors de 30 anys de cara a les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 28 de maig. En l’encontre, moderat per Beers&Politics, han participat Benjamí Mompó (PSPV), Andrea Gigante (PP), Francesc Roig (Compromís), Víctor Gomis (Ciudadanos) i Elena Baeza (Unides Podem – Esquerra Unida).

La Presidència del Consell Valencià de la Joventut, Àlvar López de Medina, ha reclamat “més espais de diàleg i reflexió per a tractar els problemes que més preocupen la joventut valenciana”.  A més, ha recordat que “és important donar veu als joves en l’àmbit polític i continuar treballant pels seus drets i necessitats”.

Totes les formacions polítiques han coincidit en la seua preocupació per la baixa taxa d’emancipació al territori valencià: sols el 13,4% de la joventut va aconseguir establir-se en un habitatge independent en 2022. Tot i que les dades més recents de l’Observatori d’Emancipació Juvenil del Consejo de la Juventud de España reflecteixen una reducció de la taxa de temporalitat i una major incorporació de les persones joves al mercat de treball, la precarietat laboral que afecta la joventut continua sent preocupant.

Els joves polítics han destacat la importància de crear ocupació estable i de qualitat per a la joventut, així com de promoure la formació i l’emprenedoria. Pel que fa a l’habitatge, han parlat de la necessitat de garantir l’accés a un habitatge digne i assequible, especialment en les zones urbanes. També han destacat la importància de prevenir i tractar els problemes de salut mental entre la joventut i garantir l’accés a serveis d’atenció psicològica i psiquiàtrica. A més, han manifestat la necessitat de fomentar la participació activa de les persones joves en l’àmbit polític i social.

López de Medina ha subratllat que “la joventut, a banda, de ser escoltada, també ha d’estar present a les institucions. Per això, calen joves en les llistes electorals, especialment, en llocs d’eixida”. A més,  ha destacat la necessitat de celebrar “debats com aquest per a fomentar el pensament crític i la participació activa de la joventut en la societat”. “Les eleccions autonòmiques es celebren aquest 28 de maig i la joventut valenciana tindrà l’oportunitat de decidir el dia a dia del seu territori”, ha conclós.

 

¡Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.