El Consell Valencià de la Joventut i Fridays For Future País Valencià editen un material didàctic per a conscienciar sobre el canvi climàtic i el seu impacte

  • La guia inclou reivindicacions dirigides a les administracions públiques per a dur endavant la transició ecològica i redissenyar la manera en què l’ésser humà es relaciona amb el medi ambient
  • La publicació es pot consultar de manera gratuïta en el web del CVJ

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i Fridays For Future País Valencià (FFF PV) han editat conjuntament un material didàctic per a conscienciar sobre el canvi climàtic, el seu impacte i les accions per a combatre’l.

Amb el títol ‘El futur que ens espera. Guia per a aproximar-te al canvi climàtic, les seues conseqüències i com afrontar-les’, ambdues entitats han creat un recurs per a divulgar entre la joventut la importància d’afrontar de manera decidida l’emergència climàtica.

“Volem que aquesta guia siga el primer contacte amb el canvi climàtic i els seus efectes per a totes eixes persones que no coneixem el tema en profunditat i poder sumar-les a la lluita per a acabar amb l’emergència climàtica”, ha explicat la cap d’Acció Social del CVJ, Sonia Gil.

Des de Fridays For Future País Valencià han assegurat que les institucions “han d’encapçalar el motor del canvi des de l’educació ambiental i des de l’economia circular”. En aquest sentit, han demanat a la Generalitat “un Pla Autonòmic d’Educació Ambiental que es pose en marxa a tots els instituts del territori valencià, perquè la millor ferramenta per a lluitar contra l’emergència climàtica és l’educació”.

El text, que compta amb la introducció de Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant, i Joan Romero, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València, recull informació científica sobre les causes que originen el canvi climàtic i l’impacte del mateix en la vida quotidiana de la ciutadania, al mateix temps que ofereix una sèrie d’accions que es poden posar en marxa des de l’àmbit individual per a fer front a l’emergència climàtica.

“La comunitat científica fa anys que ens alerta: el temps s’esgota. És essencial que totes i tots ens sumem amb xicotets canvis en la nostra rutina per a fer el nostre pas pel planeta més sostenible”, ha afegit Gil.

Així mateix, la guia inclou reivindicacions i mesures que des del CVJ i FFF PV es demanen a les administracions públiques per a dur endavant la transició ecològica i redissenyar la manera en què l’ésser humà es relaciona amb el medi ambient.

Descarrega el material didàctic ací.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.