Diàleg Estructurat

DIÀLEG

Tens interés en la política internacional? Vols conéixer com funciona la construcció política a escala europea?  Apunta’t a l’Ambaixada de Diàleg Estructurat, cerquem gent que puga participar de la nostra ambaixada, promovent el debat sobre l’agenda europea de polítiques de joventut a l’àmbit local.

 

¿Què es el diàleg estructurat?

El Diàleg Estructurat és una iniciativa de la Unió Europea que promou la participació de joves de tots els llocs d’Europa en la vida democràtica i fomenta el debat per a la creació de les polítiques europees de joventut a través de les deliberacions entre joves i responsables d’aquestes polítiques.

El Diàleg Estructurat promou la formació d’una ciutadania activa entre la població jove, que aporta la seua opinió per a crear les polítiques que siguen més acords a les necessitats de la joventut europea.

Cada 6 mesos, en cada presidència europea, es tria una temàtica de treball que es traslada per a ser ocnsultada pels grups nacionals que coordinen el diàleg estructurat. El pròxim cicle de Diàleg Estructurat es farà dins del trio de presidències d’Estònia, Bulgària i Àustria i es basarà en el debat i la reflexió sobre l’Estratègia Europea de Joventut.

Per això mateix és important que aquesta proposta de debat per a la reforma política es faça amb una participació i implicació com més grans millor. El diàleg no solament possibilita l’espai de trobada entre la ciutadania jove i els responsables de les decisions polítiques, sinó que ofereix l’oportunitat de conéixer i millorar les institucions; desenvolupar habilitats per al debat i la confrontació d’idees així com conéixer altres realitats dins del territori i la Unió Europea.

Ambaixada Comunitat Valenciana

¿Què són les Ambaixades de Diàleg Estructurat?

Les Ambaixades de Diàleg Estructurat són una iniciativa per a difondre el debat per a la reforma política en l’àmbit local i implicar a més persones joves en aquest procés. En la comunitat s’ha constituït una Ambaixada dins del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, en la qual poden participar tant joves associats com joves a titule individual.

Les funcions d’aquest grup són:

  • Donar la formació i les eines perquè aquest procés de discussió es desenvolupe en els municipis.
  • Aconseguir un major abast i que més joves formen part d’ell.

Per açò, si tens inquietuds polítiques, t’agrada el debat o vols canviar les coses, és important que t’unisques a la nostra Ambaixada.

IMG_0100

UNEIX-TE A L’AMBAIXADA DE DIÀLEG ESTRUCTURAT

Emplena aquest formulari i arreplegarem les teues dades per unir-te a l’Ambaixada de Diàleg Estructurat de la Comunitat Valenciana.

Què volem fer?

Tornar a activar l’Ambaixada de Diàleg Estructurat per a

  • Participar activament en el procés d’elaboració creació d’una Estratègia Valenciana de Joventut, com a agents facilitadors de trobades i espais de participació a nivell local per arreplegar les propostes de la gent jove dins de la campanya Opina Jove.
  • Dinamitzar al nostre territori la discusió sobre l’Estratègia Europea de Joventut.
  • Difondre el treball de l’Ambaixada per tal d’arribar a més persones joves amb interés en participar i dinamitzar espais de participació al seu municipi.
  • Formar-nos i adquirir noves competències i habilitats per tal de fer millor la nostra tasca.

Encara estàs a temps de participar. Emplena el formulari i uneix-te a l’Ambaixada