El CJCV acusa el Conseller de Benestar Social Jorge Cabré de dinamitar el moviment associatiu juvenil
11 abril, 2012
0

La Junta Directiva del màxim òrgan de representació de les organitzacions juvenils valencianes valora que les retallades que es duen a terme són de caràcter populista i sense
raons objectives que les justifiquen.

La presidenta del CJCV, Carmen Robles, ha fet públic l´enuig de l´entitat que presideix davant l´anunci fet pel conseller de Justícia i Benestar Social, Jorge Cabré, d´excloure de les ajudes a entitats juvenils, les de tipus polític i sindical.

Per a Robles excloure aquestes entitats d´unes ajudes destinades a les entitats juvenils no obeeix a criteris objectius, sinó més aviat a una mesura de cara a la galeria. “El que ha fet Jorge Cabré és mentir a la joventut i destruir qualsevol moviment de participació democràtica que aquests porten a terme”.

Des del CJCV s´ha volgut recordar com aquesta mesura és una destralada més de les moltes que estem patint en matèria de joventut i, especialment, de participació juvenil per part del Consell. Només cal recordar com, d´acord amb els pressupostos de 2012, amb només una baixada del 7% del pressupost de l´IVAJ, hi ha hagut una retallada en polítiques de joventut del 60% i aquest nou anunci comporta una reducció de fins al 80%.

Robles ha volgut destacar com l´actual context de precarietat i crisi que estem vivint la joventut valenciana fan necessària l´actuació de tots els agents socials per eixir-ne. En aquest sentit ha destacat com polítiques que donen suport l´acció de les entitats juvenils, que treballen des del voluntariat i amb pocs recursos, són mesures eficients i rendibles.

Per tot açò, ha demanat la fi de les polítiques de la immediatesa i retallada, en favor de les polítiques consensuades i planificades. I sobretot, la retirada d´aquesta mesura, per
considerar-la discriminatòria i un atac al pluralisme.

Així, d´acord amb les responsabilitats que la Llei de 2010 atorga al Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, s´ha sol·licitat, de nou, una reunió urgent amb el Conseller, que encara no ha rebut l´actual Comissió Permanent, per tal de fer-li arribar les nombroses reclamacions, en nom del moviment associatiu juvenil valencià. Cal destacar que, a data d´avui, la Generalitat Valenciana no ha fet efectiu el deute de les subvencions i ajudes concedides el 2011 al propi CJCV, així com amb les associacions del territori, que s´haurien d´haver liquidat durant el primer trimestre de 2012.