El CJCV aposta pel projecte IVO4ALL
20 juliol, 2016
0

El CJCV apostem pel voluntariat, entre ells, l’europeu. Per això, no hem dubtat ni un segon en participar en el projecte pilot IVO4ALL (International Volunteering Opportunities for All), que pretén garantir una major inclusió de les persones joves que, fins hui en dia, han tingut menys oportunitats per fer-ho.

A hores d’ara, sis persones voluntàries provinents d’Itàlia estan convivint amb nosaltres durant 4 mesos on, entre altres aspectes, ens ajudaran en el nostre compromís de treballar per la joventut valenciana, participant en les formacions sobre la nova Llei de Joventut; les campanyes de sensibilització (com els drets de les persones refugiades i de LGTBI); activitats i anàlisi sobre la situació dels Consells Locals de Joventut, etc.

logo_en

El programa IVO4ALL, és un projecte experimental que forma part del programa “Erasmus +” (cofinançat per la Unió Europea), on ara mateix estan involucrats 250 joves d’Itàlia, França i Regne Unit, participant en diversos projectes d’intervenció sociocomunitària en 8 països: Alemanya, Anglaterra, Bèlgica, Espanya, França, Hongria, Portugal i Romania.

Es tracta d’una gran oportunitat d’aprenentatge i d’experiència dirigida a la joventut, per a conéixer altres realitats juvenils i altres països, que aspira a ser aplicada a la resta d’Europa com una bona pràctica a desenvolupar i així, desdibuixar les fronteres que a hores d’ara existeixen, i establir un nou marc de les polítiques de voluntariat i servei civil europeu.

DSC_2833

En un context on els discursos xenòfobs, no sols entre estats no membres de la UE, sinó entre ells mateixos, des del CJCV veiem important apostar per aquests projectes d’apropament, com un exemple de l’Europa multicultural i d’oportunitats que hem de construir, i d’una forma de fer política d’inclusió i participació juvenil que el CJCV demana implementar.

Daniele, Sonia, Stefano, Francesco, Rina i Cosimo… Benvinguts i benvingudes!