El CJCV demana a Ximo Puig polítiques per acabar amb l’exili juvenil
5 juliol, 2017
0
El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana ha celebrat un acte informatiu amb el President de la Generalitat per parlar sobre el retorn de la joventut migrada.

 

 

(València, 05.07.2017) La migració forçada de la joventut valenciana i com facilitar el seu retorn han sigut hui el tema debat en l’acte ‘Què Opina Ximo Puig’, organitzat pel Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), i on el President de la Generalitat Valencia ha pogut exposar les línies de treball que des del govern s’estan desenvolupant en aquest àmbit.

 

Des del CJCV s’ha exposat la difícil situació que la joventut viu a dia de hui. ‘Els i les joves ens trobem en una situació de precarietat, els llocs de treball als que podem optar són a temps parcial i amb contractes temporals’, ha exposat Natxo Mollà, president del Consell de la Joventut. ‘El preu del lloguer ha pujat més d’un 30% només en l’últim any, i això, sumat a la inestabilitat laboral, ha fer que per primera vegada en 12 anys haja baixat la taxa d’emancipació, i actualment només 1 de cada 10 joves es poden emancipar. Amb aquesta situació, marxar fóra, a altres països, a buscar feina i projecte de vida, es converteix en una opció quasi obligada’, ha conclòs.

 

Per la seua part, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha comentat les mesures que està posant en marxa la Generalitat Valenciana, que ha llançat el ‘Pla GENT, Generació Talent’, amb el que es ‘pretén oferir oportunitats per al retorn de la joventut que està a l’estranger, generant beques d’investigació i recerca, i afavorint oportunitats de feina ací per facilitar el retorn’.

 

Des del Consell de la Joventut s’ha remarcat la necessitat de que aquestes polítiques de retorn arriben també a persones joves que tenen diferents perfils i altres qualificacions no només relacionades amb la investigació i la recerca, i que ‘arriben també a persones joves en risc d’exclusió social i sota el llindar de pobresa’. Ximo Puig ha afirmat que ‘des de la Generalitat ja estem generant oportunitats per a persones , ja que gràcies a l’Avalem Joves es faran 5.000 contractes a joves, dels quals el 50% seran per persones no qualificades, oferint així una primera oportunitat laboral’.

 

No obstant això, tant Mollà com Puig han coincidit en que la millor forma de garantir oportunitats laborals i vitals al territori valencià, i així facilitar el retorn de la joventut migrada, és orientant les prioritats del teixit productiu. ‘Hem de reindustrialitzar el nostre territori, apostant per la millora i la innovació així com programes de segona oportunitat per oferir noves vies de desenvolupament, apostant, en definitiva, per una joventut que no només és el futur sinó també present’.

 

Acte informatiu amb Ximo Puig
Ximo Puig amb la Comissió Permanent del CJCV