El CJCV denunciem el retard de les ajudes de l’IVAJ.GVA per a entitats juvenils
7 juny, 2016
0

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana denunciem el retard en la publicació de les ajudes destinades al suport de l’activitat dels Consells Locals de la Joventut i les Entitats Juvenils, posant en perill els seus serveis per a la gent jove. Aquestes ajudes van eixir, en l’any 2015, en març.

València (06.06.2016). Amb el mes de juny començat, l’Institut Valencià de la Joventut no ha publicat les bases de les ajudes per a associacions juvenils, consells locals de joventut i escoles d’animació que donen suport a l’activitat anual d’aquestes entitats.

Aquesta és l’anòmala situació que denunciem des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, ja que deixarà ‘només 3 mesos, com a molt, per a l’execució i la gestió de les ajudes’. Això, no permet que les entitats puguen desenvolupar la seua activitat anual de manera normal, perquè ‘no tenen la certesa del pressupost que tindran per part de l’IVAJ i suposa traslladar de forma injusta les ineficiències de l’administració pública als consells locals de joventut i entitats juvenils, ja que els seus terminis de justificació seran els mateixos’.

Des del CJCV reivindiquem que s’ha d’anar cap a un model de concessió de les ajudes que permeta una millor gestió dels recursos públics; que funcione de forma àgil i eficient eixint en el primer trimestre, tal com va fer l’anterior govern valencià, i que partisca d’una corresponsabilitat, en igualtat de condicions, de l’administració pública davant de les organitzacions, perquè l’IVAJ complisca amb els seus terminis i no desplace els seus retards a les plataformes i entitats juvenils.

A més, ja vam avisar en abril a l’IVAJ que s’estaven retardant en la gestió d’aquesta convocatòria, i no sols no s’ha complit amb tot el que es demanava des d’aquest organisme, sinó que a dia de hui, el moviment associatiu juvenil no té cap notícia sobre la convocatòria d’ajudes d’enguany.