EL CJCV DÓNA SUPORT A LA VAGA D’ESTUDIANTS CONTRA EL 3+2
26 febrer, 2015
0

 

El màxim òrgan de representació juvenil de la Comunitat Valenciana fa una crida per l’educació pública i anima a participar de les reivindicacions convocades per a la jornada de vaga.

El Ministeri de Cultura i Educació ha impulsat una nova reforma del sistema universitari que ha culminat en l’aprovació del Decret 3+2. Aquest suposa la reducció dels graus a tres anys i l’obligatorietat d’acudir als estudis de màster durant dos anys més per a l’especialització.

El model del 3+2 implica una nova pujada del preu de matrícula a l’educació superior donat que atribueix més pes específic als màsters en detriment dels graus. La pujada s’ha de sumar als ja reiterats augments de les taxes, la baixada de les beques i la reducció dels pressupostos per a les universitats públiques els darrers anys; mesures que van en detriment del principi d’igualtat d’oportunitats a l’accés a l’educació pública superior.

El Decret 3+2 ha estat aprovat d’esquenes a la comunitat universitària, que s’ha mostrat contrària i no ha estat escoltada. El President del CJCV, David Latorre, ha manifestat que “cal encetar un procés de diàleg amb la comunitat universitària per arribar a un consens respecte al model d’estudis en que el dret a l’educació per a tots i totes quede garantit”. Latorre ha afirmat que “s’han de posar el mitjans necessaris per enfortir el sistema universitari públic, ja que l’educació es una inversió, no una despesa”.

Des del CJCV sol·licitem la retirada del Decret i animem als estudiants i estudiantes a secundar la vaga de hui 26 de febrer i a participar de la manifestació convocada a les 12 hores a la Facultat de Geografia i Història a València, així com a la resta d’actes i accions convocades en contra del 3+2 i a favor de l’educació pública i de qualitat.