EL CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE LLUITA CONTRA LA SIDA
1 desembre, 2014
0

Davant l’increment de les infeccions transmeses sexualment (ITS) detectades en els darrers anys, és necessari augmentar la inversió pública en les polítiques de prevenció, especialment en les dirigides a la joventut.

Des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) reclamem als organismes públics l’augment dels recursos destinats a la lluita contra el VIH.  La reducció de campanyes de prevenció i sensibilització ha provocat un repunt en el nombre de casos de contagis entre persones joves.

Aquesta infecció afecta a Espanya a 4.000 persones més cada any, més del 20 per cent d’elles són joves d’entre 20 i 29 anys. Durant els últims anys s’han incrementat els casos de VIH provocats, entre altres coses, per les retallades econòmiques en prevenció i la disminució de les campanyes de sensibilització i educació sexual.

Com cada any, des del CJCV hem donat suport i col·laborat amb diferents entitats i associacions que treballen dia a dia en la prevenció del VIH, com és el cas del Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, que ha organitzat diferents activitats per celebrar el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA.

David Latorre President del CJCV ha manifestat que “és tan important com el primer dia la difusió de la màxima informació sobre els riscos d’una sexualitat no segura, més en aquests temps en que, amb l’excusa de la crisi, s’està retallant en recursos i estratègies de prevenció i intervenció del VIH” i ha afegit “a més, hem de reivindicar la importància de no fer ni un pas enrere en la defensa dels drets de les persones amb el VIH i mantenir la inversió en la lluita contra el VIH-SIDA”.