El CJCV mostra el seu rebuig a la nova llei educativa ‘3+2’
6 febrer, 2015
0

El màxim òrgan de representació juvenil de la Comunitat Valenciana no dóna suport a  aquesta nova reforma a causa que s’ha dut a terme de forma unilateral i infringeix el principi d’igualtat d’oportunitats

Aquest divendres dia 6 de febrer de 2015, el Govern espanyol va a aprovar una nova llei  d’Eeducació, la denominada ‘3+2’. Aquesta reforma que reduirà els graus a tres anys, es pretén dur a terme sense haver realitzat cap tipus de negociació amb els agents socials afectats, cosa que ha portat al rebuig de gran part de la comunitat educativa, des de la gran majoria d’universitats públiques de tota Espanya,  fins a sindicats i col·lectius de professors i estudiants.

Aquesta mesura encarirà la formació superior i impedirà l’entrada en la universitat de les i els estudiants que tenen majors dificultats econòmiques per a fer front al preu dels crèdits universitaris, per la qual cosa s’infringeix el principi d’igualtat d’oportunitats enfront a l ‘educació superior.

La igualtat d’oportunitats és innegociable. La nova estructura torna encara més imprescindible la realització de màsters, sent el preu molt més elevat que el dels graus. En un context on les beques i ajudes són menors, i on els criteris s’han endurit progressivament, el nou plantejament pot convertir-se en una barrera que allunye més encara als estudiants de les aules.

“Des del CJCV no podem donar suport a aquesta reforma, ja que, s’ha dut a terme de forma unilateral i sense consultar amb els agents socials que conformen l’entorn educatiu”, afirma el responsable d’Educació, F. Marco. Des d’el CJCV afirmen que l’educació és un àmbit que afecta de ple a tots la joventut i, per tant, resulta perillós dur a terme canvis tan rellevants de forma precipitada i caòtica, a més, tenint en compte que en l’actualitat les universitats estan graduant a les primeres generacions de l’anterior sistema, per açò resulta impossible extraure conclusions sobre l’aplicació d’aquesta estructura.

Per tot açò, el CJCV insta el Govern que reconsidere la seua postura i ajorne la reforma educativa tenint en compte, en el futur, la postura de tots els sectors que conformen l’entramat educatiu i que es valore quines conseqüències pot portar l’aplicació d’aquesta mesura als joves. Considerem que solament des del consens i la negociació pot arribar-se a un acord en el qual totes les sensibilitats queden representades i, per tant, les necessitats de tots els sectors queden satisfetes.

Per a més informació:

Francisco Marco Peñas 609387439

Responsable d’Educació del CJCV