El Consell de la Joventut demana que la nova Llei Valenciana d’Educació s’elabore amb la participació dels estudiants
12 juny, 2017
0

L’organisme que representa els interessos de la joventut valenciana ha assistit hui a l’acte de presentació del procés d’elaboració del text legal amb un cartell al qual reivindiquen una llei participada.

(València. 12.06.2017). Representants del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) han estat presents hui a l’acte de presentació, per part del Conseller d’Educació, Vicent Marzà, del procés d’elaboració de la futura llei integral valenciana d’educació.

Des del CJCV s’ha demanat a la Conselleria d’Educació que aquesta llei s’elabore de manera participativa amb la comunitat educativa, i en concret, amb les i els estudiants que són els principals usuaris de l’Educació i no es compta amb ells. Des del CJCV s’ha mostrat preocupació sobre la forma en la qual s’està elaborant aquesta llei. Se li concedeix més importància a l’acord dels grups polítics en Les Corts, que al de les persones que dependran del desenvolupament de la llei amb el qual es formaran com a persones: l’alumnat. La paraula ‘alumnat’ només s’ha esmentat dues vegades en els discursos de presentació del procés d’elaboració de la llei.

El Consell de la Joventut també ha plantejat la necessitat que, perquè el procés puga ser realment participatiu, ha de nàixer de la Comunitat Educativa. “El nostre Sistema Educatiu no es pot permetre més vaivens. S’ha de prioritzar el pacte social i polític que done estabilitat al sistema educatiu valencià. No es poden fer polítiques per a les i els estudiants, però sense elles” afirma Miguel Vargas, responsable d’educació formal del CJCV.

Des del CJCV s’ha fet entrega a Vicent Marzà d’un panel amb la reivindicació de l’organisme, que demana ‘una llei d’educació participada’ que tinga en compte a les persones representats del alumnat i li ha recordat que el Consell de la Joventut porta un any esperant una reunió amb ell, que finalment s’ha confirmat per al 3 de juliol per part de la Conselleria.