El Consell de la Joventut presenta 25 propostes per a Llei de Polítiques Integrals de Joventut
6 juliol, 2016
0

Consell rector IVAJ 4 de juliol

Al Consell Rector de l’Institut Valencià de la Joventut es va aprovar l’avantprojecte de llei, amb quasi totes les aportacions de la joventut organitzada

El Consell de la Joventut del País Valencià vam presentar el dilluns 4 de juliol, al Consell Rector de l’IVAJ, les propostes de la joventut organitzada per a la llei de polítiques integrats del joventut que està preparant la Conselleria de Polítiques Inclusives.

Aquestes propostes es van fer arribar al llarg de la reunió a la Vicepresidenta de la Generalitat i presidenta de l’IVAJ, Mónica Oltra, que va agrair el treball fet pel Consell de la Joventut. ‘Des de l’administració ha sigut recollides quasi totes les propostes que les persones joves hem fet a la llei, cosa que ens alegra’ va afirmar Francisco Javier Marco, president del Consell de la Joventut, que també va recalcar que ‘els i les joves hem fet un gran esforç organitzant un procés participatiu en uns pocs mesos, per això convidem a l’administració a reflexionar sobre els terminis que facilita per treballar textos legals’.

Algunes de les propostes fetes des del Consell de la Joventut pretenen augmentar la dotació econòmica de les polítiques de joventut per part de la Generalitat, tindre un Consell Rector de l’IVAJ format per un 50% de persones joves, reconèixer la figura dels Consells de la Joventut com a figura representativa de la joventut organitzada, o instar a l’administració a reconèixer l’educació no formal com a espai d’aprenentatge vàlid, i garantir la qualitat i professionalitat dels i les tècniques de joventut. La totalitat de les propostes es donaran a conèixer pel Consell en les seues xarxes socials.

A la reunió es va aprovar per unanimitat el text d’avantprojecte de la Llei de Polítiques Integrals de Joventut, que ara comença una sèrie de tràmits dins de l’administració, per arribar posteriorment a Les Corts Valencianes. Aquelles de les nostres propostes que encara no estiguen recollides seran presentades com a al·legacions en el procés de participació pública que s’inicia ara.

Des del CJCV esperem que aquest tràmit siga el més ràpid possible, ja que necessitem una llei amb la màxima velocitat per poder centrar-nos en allò veritablement important, que és l’Estratègia Valenciana de Joventut que ha de coordinar l’acció política per resoldre la greu situació que pateix la joventut valenciana.