El Consell Valencià de la Joventut celebra la renovació del bo de transport jove gratuït i insta l’Administració a recordar-se de la joventut rural

  • Prop de 18 milions de desplaçaments han sigut registrats en el transport públic valencià aquest últim any, així com 15 milions d’euros estalviats per les famílies valencianes
  • El CVJ expressa la necessitat de consolidar la mesura, així com d’enfortir la xarxa de transport públic, especialment en les zones rurals

València, 26 de juny de 2024

El Consell Valencià de la Joventut expressa la seua conformitat per la renovació del bo de transport jove gratuït anunciada per la Generalitat el passat 18 de juny. Aquesta iniciativa, que es va veure materialitzada per primera vegada en l’anterior legislatura, va ser ben rebuda de cara a esplaiar a les joves en la seua situació derivada de la crisi de la COVID-19, així com del conflicte rus-ucraïnés. La gratuïtat del bo de transport mensual ha demostrat ser una mesura beneficiosa per a la joventut i les famílies valencianes, alleujant la seua càrrega econòmica i fomentant l’ús del transport públic.

En l’últim any, aquesta ha suposat un estalvi de 15 milions d’euros per a les famílies valencianes i ha impulsat un increment significatiu en l’ús del transport públic en tot el territori valencià, registrant al voltant de 18 milions de viatges. A més, aquesta tendència positiva ha contribuït a la reducció de l’ús del vehicle personal, promovent així una mobilitat més sostenible.

Gratuïtat per a tot; però no per a totes

El CVJ es va reunir recentment amb Salomé Pradas, consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, per a expressar la seua satisfacció amb la continuïtat d’aquesta mesura, al mateix temps que va sol·licitar que es convertisca en una mesura permanent incloent-se en els pròxims pressupostos del 2025 de la Generalitat Valenciana. Durant la reunió, es va emfatitzar en la situació precària de la joventut valenciana i la necessitat d’implementar canvis estructurals que milloren la qualitat de vida d’aquestes. Encara que el bo de transport gratuït ha sigut una eina valuosa, es considera crucial avançar cap a solucions més profundes i duradores.

Així mateix, el Consell Valencià de la Joventut va fer una crida perquè es pare atenció a les joves de zones rurals, els qui no poden beneficiar-se de manera equitativa d’aquesta mesura a causa de la falta d’una xarxa de transport públic adequada. És essencial que es treballe per garantir que totes les joves valencianes, independentment del seu lloc de residència, tinguen accés a serveis de transport públic eficients i accessibles.

Per una connexió més ferma

El Consell Valencià de la Joventut reafirma el seu compromís de continuar treballant en la defensa dels drets i el benestar de les joves valencianes; i agraeix i tendeix la mà a l’Administració Pública per a treballar conjuntament per millorar la situació de la joventut valenciana.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.