El Consell Valencià de la Joventut demana a Les Corts Valencianes incloure els problemes de salut mental que afecten la joventut en el debat de política general

  • L’organisme de representació jove es reunirà amb els grups parlamentaris per a aprovar conjuntament una proposta de resolució
  • El CVJ llança ‘Parlem de joventut’, una acció comunicativa en xarxes socials per a visibilitzar l’atur, la parcialitat laboral, els baixos salaris o la impossibilitat d’emancipar-se entre la població jove

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha demanat a Les Corts Valencianes incloure els problemes de salut mental que afecten la joventut en el debat de política general mitjançant l’aprovació d’una proposta de resolució.

L’objectiu d’aquesta acció és que la Cambra autonòmica inste al Consell a enfortir els sistemes d’informació, les dades científiques i les investigacions sobre salut mental, així com a seguir reforçant de forma prioritària el sistema públic d’assistència psicològica permanent.

El CVJ es reunirà en les pròximes setmanes amb els grups parlamentaris del Partit Socialista, el Partit Popular, Ciutadans, Compromís i Unides Podem per a aconseguir que s’aprove a l’hemicicle aquesta proposta de resolució amb el màxim suport possible.

“La joventut ens hem vist greument afectada per la pandèmia i la  posterior crisi. Necessitem que les forces polítiques apleguen a un consens sobre el reconeixement de l’alarmant situació en la qual ens trobem les joves i la necessitat de posar en marxa mesures que donen resposta als nostres problemes”, ha afirmat la presidenta del CVJ, Cristina Martínez.

Amb la finalitat de visibilitzar la realitat jove a la Comunitat Valenciana, el CVJ ha llançat ‘Parlem de joventut’, una acció comunicativa en xarxes socials emmarcada dins de la campanya ‘Mentalment Gelades’ per a mostrar problemes com l’atur, la parcialitat laboral, els baixos salaris o la impossibilitat d’emancipar-se i el seu impacte en l’estat psicològic.

“La salut mental va més enllà de l’àmbit sanitari. Les qüestions materials, com la inestabilitat financera o la incertesa sobre el futur, també tenen un impacte brutal en el nostre benestar emocional. Per això, reivindiquem una visió transversal de la salut mental”, ha recordat Martínez.

El CVJ ha demanat la implantació d’un pla d’acció a llarg termini per fer front a les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia que han desencadenat un augment alarmant de suïcidis i trastorns mentals, especialment entre la població jove. En aquest sentit, la proposta de resolució inclou ampliar i blindar la partida en els pressupostos de la Generalitat per als plans d’ocupació juvenil.

A més, l’organisme de representació jove recorda que, més enllà de mesures puntuals de xoc, l’Estratègia Valenciana de la Joventut 2019-2023 ha de ser el marc base per a confeccionar polítiques de joventut a llarg termini que facen possible dur endavant canvis estructurals en la situació de la població jove.

 

Més informació ACÍ

¡Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa