El Consell Valencià de la Joventut, en defensa de les #pensionsdignes
21 març, 2018
0

Des del Consell Valencià de la Joventut ens sumem a la manifestació en defensa de les pensions dignes convocada per la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema Públic de Pensions que recorrerà els carrers de València el proper dijous 22 de març.

Les pensions són un dret constitucional, que junt a l’educació, la sanitat i els serveis socials, formen els pilars bàsics en què es sustenta l’Estat del Benestar. Per això, des del Consell Valencià de la Joventut donem suport a les reivindicacions que reclamen el blindatge del sistema públic de pensions, davant l’empobriment que pateix el col·lectiu després dels darrers canvis legislatius.

És cert que els joves som el col·lectiu que més pateix la precarietat i  que més capacitat adquisitiva ha perdut els últims anys. Però davant de l’opció d’enfrontar unes generacions amb altres, des del Consell Valencià de la Joventut optem per impulsar un pacte intergeneracional que assegure el poder adquisitiu de les pensions i que garantisca un treball de qualitat.

No es poden pagar pensions dignes si la majoria de la població cobra sous de misèria. Ni tampoc es poden pagar pensions dignes si una quart part de nosaltres, els joves, vol treballar i no pot. Per això el pacte de les pensions ha d’anar acompanyat d’un pacte per les condicions socials dels treballadors, encaminat a augmentar el salari mínim interprofessional, reduir la temporalitat i la parcialitat i aprovar un nou Estatut dels Treballadors que done més seguretat i capacitat de negociació als ocupats.

Així mateix, este pacte hauria de passar per la derogació de les reformes laborals de 2011 i 2013 i l’aprovació d’un nou marc legislatiu encaminat a millorar salaris i condicions de treball; l’impuls d’un pla de xoc contra la precarietat, la temporalitat i la inestabilitat; l’increment dels ingressos del sistema intensificant la lluita contra l’ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social, eliminant les reduccions i bonificacions a les empreses que resulten ineficients per a la creació d’ocupació o estudiant la implantació de nous impostos, entre altres mesures. I tot això, actuant també contra l’escletxa salarial que pateixen les dones i que arriba fins al 40% en les pensions i a quasi el 25% entre les persones ocupades.