El Consell Valencià de la Joventut entra a l’executiva del CJE
6 juny, 2018
0

El Consell Valencià de la Joventut ja està representat en la nova Comissió Permanent del Consell de la Joventut d’Espanya (CJE), després de l’elecció, aquest cap de setmana, de Miguel Vargas-Rodríguez com a responsable d’Educació Formal i Salut Integral. Una responsabilitat, diu, que pren amb “gran il·lusió” per a seguir treballant “al servei del col·lectiu jove”.

Des de la seua nova àrea, apunta Vargas-Rodríguez, treballarà amb la comunitat educativa per a “aconseguir un pacte educatiu estable que pose les bases i garantisca un sistema fort i de qualitat”. En aquest sentit, avança que també posarà totes les seues forces a “batallar, a tots els nivells, els problemes de convivència en les aules”.

Al mateix temps, el representant del Consell Valencià de la Joventut també s’esforçarà en posar de nou sobre l’agenda política “l’educació per a la salut entre la població jove”, donades les xifres que marquen “una clara reculada respecte a les millores que s’havien aconseguit en salut pública”.

L’elecció de la nova Comissió Permanent ha coincidit aquesta vegada amb la celebració, a Madrid, del 35é aniversari de l’organisme, en una massiva assemblea que ha reunit a representants de 170 col·lectius d’arreu de l’Estat. En aquest nou cicle, que estarà capitanejat per Manuel Ramos, de Scouts, s’intensificarà, segons informen des de la nova directiva, “la seua labor de visibilització dels problemes i necessitats del col·lectiu jove i la defensa dels seus drets”.

EL PERFIL

Miguel Vargas-Rodríguez es natural de Vinaròs i compta amb una extensa trajectòria en el món associatiu, en formar part de l’Associació Valenciana d’Estudiants (ASVAES) i del Consell de la Joventut de València. Així mateix, des de 2016 és tresorer i responsable d’Educació Formal i Socioeconòmica del Consell Valencià de la Joventut, càrrecs que compaginarà amb el seu nou lloc en el si del CJE.