El Consell Valencià de la Joventut habilitarà la seua seu com a refugi en resposta a l’arribada de l’’Aquarius’
18 juny, 2018
0

El Consell Valencià de la Joventut ha ofert la seua col·laboració a les autoritats estatals i autonòmiques «per a rebre, amb les millors condicions possibles, els 629 migrants que arribaran aquesta cap de setmana a València a bord de l’’Aquarius’», ha anunciat el president, Natxo Mollà.

Aquesta és «la nostra resposta solidària davant la greu crisi humanitària que es viu a les costes del sud d’Europa», ha apuntat Mollà, qui ha anunciat que el Consell Valencià de la Joventut condicionarà la seua seu com a refugi.

«És una qüestió de dignitat humana i de responsabilitat», ha dit Mollà, alhora que s’ha felicitat per la «valenta» decisió dels governs espanyol i valencià d’acollir a València la tripulació del vaixell ‘Aquarius’ i de la resta de la flota humanitària.

D’altra banda, el president del Consell Valencià de la Joventut ha aprofitat l’ocasió per a denunciar la «passivitat» dels governs europeus davant d’aquesta situació «crítica» i s’ha mostrat preocupat pel creixement de la xenofòbia a Europa. Per això, ha fet una crida a la reflexió i al sentit comú i ha demanat la «revisió profunda» del projecte comú europeu perquè «abrace, de nou, els valors pel quals va nàixer, la solidaritat i l’ajuda mútua». «La política europea d’immigració i asil no funciona, i aquesta situació és el més clar exemple», ha sentenciat.