El Consell Valencià de la Joventut i la Generalitat acorden col·laborar en l’elaboració del Pla Ariadna de rescat jove a càrrec dels fons europeus

  • Ambdues institucions han acordat la creació d’una comissió tècnica entre l’òrgan de representació juvenil i el responsable de l’Oficina per a l’Estratègia Valenciana de Recuperació
  • El CVJ formarà part del Comissionat en Salut Mental de la Generalitat per a incloure la realitat de la joventut valenciana en aquest grup de treball

 El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i la Generalitat han acordat col·laborar en l’elaboració del Pla Ariadna de rescat jove a càrrec dels fons europeus.

La Comissió Permanent del CVJ s’ha reunit aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, on han acordat la creació d’una comissió tècnica entre el CVJ i el responsable de l’Oficina per a l’Estratègia Valenciana de Recuperació, Juan Ángel Poyatos.

“La joventut som el col·lectiu demogràfic més afectat per la crisi de la COVID-19 i, per tant, hem de ser una prioritat per a les institucions públiques”, ha afirmat la presidenta del CVJ, Cristina Martínez.

L’objectiu és treballar de manera coordinada per a dissenyar propostes que incorporen la visió jove i donen una resposta real als problemes que enfronta la joventut.

Aiximateix, el CVJ també formarà part del Comissionat en Salut Mental de la Generalitat amb la intenció d’incloure la realitat de la joventut valenciana en aquest grup de treball i donar resposta a un problema que afecta a gran part d’aquest col·lectiu.

“Quasi el 50% de la joventut valenciana va sofrir ansietat durant el confinament i un 25% encara la pateix en la ‘nova normalitat’”, ha recordat Martínez. “Cal fer polítiques públiques que garantisquen l’accés de totes les joves als serveis d’ajuda psicològica”.

L’equip directiu del Consell Valencià de la Joventut ha aprofitat l’encontre amb Puig per a traslladar les últimes dades sobre la situació de la joventut al territori valencià i ha demanat apostar per l’emancipació, com un marc per a desenvolupar propostes en ocupació i habitatge destinades a la gent jove.

En aquest sentit, el CVJ ha manifestat la necessitat d’abordar les polítiques de joventut de manera transversal en totes les àrees de treball del Govern autonòmic. Així, ha proposat la creació d’un espai de treball i diàleg sobre joventut, on participen tots els actors i departaments del Consell implicats en les diferents polítiques que afecten les persones joves.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.