El Consell Valencià de la Joventut llança la campanya ‘La teua història també és la meua’ per a visibilitzar mitjançant el relat de cinquanta dones tots els tipus de violència masclista

  • L’organització presenta un diari de violències masclistes per a conscienciar sobre el gran nombre de dones que pateixen algun tipus de violència per fet de ser-ho
  • La presidenta del CVJ, Pilar Blasco, ha afirmat que “darrere de les xifres quantitatives existeixen històries reals i diverses” i que les dones se senten “assetjades i agredides de manera quotidiana”

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) llança la campanya ‘La teua història també és la meua: cuidar-nos per fer camí’ amb l’objectiu de visibilitzar tots els tipus de violència masclista. Aquest 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el CVJ presenta un diari de violències masclistes, on recull el testimoni de cinquanta dones que voluntàriament han decidit compartir la seua història.

El llibre narra experiències relacionades amb la violència que s’exerceix contra el cos de la dona, com la cosificació i la pressió estètica. També les agressions masclistes que tenen lloc al carrer i els espais públics i moltes dones han compartit històries que parlen de la violència sexual i de la violència dins de la parella.

El diari també inclou com moltes vegades les dones són silenciades, tant en l’àmbit privat com en el públic, en la feina o a les institucions. I també es reflecteixen històries de violència invisible, aquella que s’ha normalitzat i que està present de manera diària a la vista de tot el món i no genera cap rebuig.

Amb aquesta campanya, el CVJ vol generar consciència sobre el gran nombre de dones que pateixen algun tipus de violència masclista quotidianament, en contraposició al discurs negacionista d’aquells que neguen ‘l’existència del masclisme.

El diari que es presenta aquest dimecres aglutina les vivències de cinquanta dones, però podrien ser-ne moltes més. Qualsevol de les històries d’aquest llibre pot ser la història de la majoria de les dones de la nostra societat i del món.

El llibre ‘La teua història també és la meua’ conclou amb una sèrie de propostes per a combatre de manera activa des de les institucions les violències masclistes.

“Volem aportar el nostre gra d’arena en aquesta lluita, que és la de totes i tots, i hem elaborat un llistat de mesures dirigit a les Administracions Públiques”, ha afirmat la presidenta del CVJ, Pilar Blasco.

Segons la Macroenquesta de Violència contra la Dona realitzada en 2019 pel Ministeri d’Igualtat, 1 de cada 2 dones (57,3%) ha patit violència de gènere al llarg de la seua vida a Espanya. La xifra és especialment alarmant quan ens centrem en les dones joves: el 71,2% de les dones de 16 a 24 anys i el 68,3% de les dones de 25 a 34 anys han patit algun tipus de violència al llarg de les seues vides en comparació al 42,1% de les que tenen 65 o més anys.

En 2020, el nombre de dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles ascendeix fins a 40 amb data de 25 novembre i, a 1.073, si es compta des de 2003. A banda, cal sumar les xifres de feminicidis, que no estan comptabilitzats en aquestes estadístiques, i totes les agressions masclistes que les dones pateixen a diari en els diferents àmbits de la vida.

“Creiem que és important reflectir que darrere de les xifres quantitatives existeixen històries reals i diverses”, ha dit Blasco, qui ha afegit que les dones se senten “assetjades i agredides de manera quotidiana, fet que sovint passa desapercebut”.

Per a llegir ‘La teua Història també és la meua’, punxa ací.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.