El Consell Valencià de la Joventut llança una campanya per a reivindicar el treball del voluntariat juvenil en la defensa dels drets humans

  • “L’objectiu és sensibilitzar la societat valenciana sobre la tasca altruista i desinteressada d’aquest moviment i la seua contribució al benestar social”
  • El Consell de la Joventut de Xàtiva, Scouts Valencians i la Federació d’Escoltisme Valencià guanyadores de la segona edició dels Premis del Voluntariat

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha llançat la campanya #VoluntàriesXDretsHumans amb l’objectiu de reivindicar i donar visibilitat al treball que realitza el voluntariat juvenil en la defensa i garantia dels drets humans, especialment dels col·lectius minoritaris i en risc d’exclusió social.

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, l’organisme de representació juvenil ha desplegat aquesta acció comunicativa amb cartelleria a Castelló de la Plana, Borriana, Alzira, Xàtiva, València, Gandia, Ontinyent, Alacant, Elda, Novelda i Elx, així com en xarxes socials.

“L’objectiu és sensibilitzar la societat valenciana sobre la tasca altruista i desinteressada del voluntariat juvenil i la seua contribució al benestar social”, ha exposat la vicepresidenta del CVJ, Irene Peris.

Per la seua banda, la cap d’Acció Social de l’entitat, Sonia Gil, ha explicat que aquest any han volgut reivindicar de manera conjunta el treball del voluntariat jove i el Dia Internacional dels Drets Humans, ja que “aquest moviment col·labora en la defensa dels drets de molt col·lectius vulnerables”.

Milers de persones joves al territori valencià duen endavant un voluntariat des d’organitzacions molt diferents, com els consells locals de joventut, les associacions ecologistes, les seccions juvenils de partits polítics i sindicats o els òrgans de representació estudiantils, entre altres. Pot paréixer que es tracta de moviments autònoms i ben diferenciats, però tots ells treballen per un ideal compartit: defensar els drets humans.

“L’accés a l’habitatge, els drets de les persones LGTBI+ i persones migrants o la igualtat entre dones i homes són causes fortament recolzades pel voluntariat juvenil i en tots els casos estem parlant de drets humans”, ha puntualitzat Gil.

Premis del Voluntariat

En el marc d’aquesta campanya, el CVJ ha entregat els guardons de la segona edició dels Premis del Voluntariat, reconeixement que es va crear en l’any 2021 per a reconéixer públicament la tasca de les entitats membres i premiar projectes innovadors, originals i creatius, que defensen els valors del voluntariat i que facen una aportació positiva a la societat.

El Consell de la Joventut de Xàtiva amb les accions desplegades al voltant del 15 Aniversari de l’Aixopluc, monument que ret homenatge a les víctimes del bombardeig de l’estació de Xàtiva de 1939, destinades a difondre la memòria històrica entre la joventut local i lluitar contra els discursos d’odi i les seues conseqüències es va fer amb el guardó en la categoria de consell local de joventut.

D’altra banda, Scouts Valencians i la Federació d’Escoltisme Valencià foren premiades per la recollida de materials essencials, mèdics bàsics i ajuda humanitària per a les persones afectades pel conflicte en Ucraïna en la categoria d’entitat juvenil.

 

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.