- S’ha realitzat una penjada de cartells per totes les universitats públiques valencianes per a apropar les reivindicacions als col·lectius estudiantils
- La presidenta del CVJ, Cristina Martínez, ha afirmat que “la precarietat juvenil té rostre de persona jove i de dona” i que “és urgent revertir la situació laboral de la joventut”
El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha presentat aquest divendres la campanya per al Dia Internacional del Treball amb el lema ‘Treballem per enderrocar la precarietat’, un projecte que busca posar veu a les reivindicacions laborals de les persones joves.
La campanya, que ha involucrat els consells locals de la joventut de tot el territori valencià, té com a acció principal una penjada de vora 200 cartells per totes les universitats públiques valencianes, amb la finalitat de traslladar als col·lectius estudiantils la necessitat de fer front a la precarietat laboral de les persones joves.
“La precarietat juvenil té rostre de persona jove i també de dona. És urgent revertir la situació, per aquest motiu hem focalitzat la campanya en visibilitzar les feines precàries de les joves, com les riders i les tasques de cures”, ha afirmat la presidenta del CVJ, Cristina Martínez.
El 91,1% dels contractes laborals signats per la gent jove són temporals i més de la meitat de les persones joves amb un contracte laboral estan sobrequalificades per a la tasca que desenvolupen, segons les últimes xifres de l’Observatori d’Emancipació Juvenil del Consejo de la Juventud de España.
La Comunitat Valenciana és l’autonomia amb més persones joves que treballen a temps parcial amb una taxa del 27%. Així, la subocupació entre la població jove treballadora, és a dir, que treballen menys hores de les que volen o poden, se sitúa en un 17,3%.
“Som el col·lectiu demogràfic més afectat per la pandèmia. No podem acceptar ser la ‘generació crisi’. Demanen més drets laborals, més inversió en polítiques d’ocupació i més llocs de treball, per tindre una bona qualitat de vida”, ha afegit Martínez, qui ha reclamat “canvis en el model de treball actual que generen un ventall d’oportunitats per a posar fi a la precarietat laboral juvenil”.
Aquesta acció comunicativa del CVJ ha inclòs també el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, que tingué lloc el passat 28 d’abril. La seguretat i la vida de les joves treballadores s’ha d’adaptar a la situació actual: tecnologia, globalització, canvi climàtic, nous models de treball i altres factors, que d’una manera o altra, afecten la salut i seguretat de les persones joves treballadores.