El Consell Valencià de la Joventut presenta l’Estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana

  • Dona entre 24 i 30 anys; així és el perfil majoritari de participació juvenil en el territori valencià
  • Educar en participació en edats primerenques per fer conscients a les joves del seu paper en la societat com a mesura principal

L’Estudi sobre la Participació Juvenil en la Comunitat Valenciana, presentat pel Consell Valencià de la Joventut, ofereix una visió dels discursos i percepcions de la joventut sobre la participació juvenil al territori valencià, així com suggeriments concrets per millorar-la.

Entre les dades més rellevants, es destaca que un 11,3% dels joves enquestats declaren estar actius en associacions o organitzacions juvenils, així com quasi un 20% d’aquests també manifesta que els agradaria fer-ho. Aquesta xifra evidencia la necessitat d’incrementar els esforços per atraure la participació juvenil en els àmbits associatius, doncs, aquestes troben barreres com la falta de temps o d’informació, sent els últims un 36,7% de les joves enquestades. També és important recalcar altres obstacles com la sensació que no s’escolta a la joventut, amb una dada alarmant de prop del 78%, així com el desconeixement, la desafecció política, la precarietat econòmica i la falta de temps.

L’altruisme com a impuls de participació de la joventut valenciana

L’estudi, també parla sobre les motivacions que impulsen a les joves a participar, evidenciant que, el 71’2% de les joves ho fa per sentir-se útil ajudant als altres i un 58’9% per a defensar els seus drets i interessos, perquè volen canviar una situació concreta o ajudar a un col·lectiu. 

Aquestes dades reforcen la idea de la necessitat de continuar fomentant un moviment associatiu com el que ja tenim al territori valencià; exigent i amb major compromís amb la seua societat. Però, per poder continuar engreixant aquest mode de participació, també s’han d’aplicar mesures que siguen conscients del context en el qual viuen les joves valencianes actualment.

Dotar les joves de recursos, apropar-les de manera primerenca al món de la participació, optar per la cocreació de polítiques públiques com a model de participació ciutadana, incloent-hi a les entitats juvenils i les joves en el disseny, desenvolupament i avaluació de les polítiques públiques, són algunes de les mesures que, tant en el Consell Valencià de la Joventut, com en l’estudi, defensen.

L’Estudi sobre la participació juvenil en la Comunitat Valenciana ja està disponible al web del Consell Valencià de la Joventut, accedint a través d’aquest enllaç.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.