El Consell Valencià de la Joventut exigeix a la Diputació de València el pagament “immediat” de les ajudes a consells locals de la joventut
27 juliol, 2018
0

El Consell Valencià de la Joventut ha reclamat a la Diputació de València el pagament “immediat” de les ajudes a entitats i consells locals de la joventut de l’exercici 2017. Un retard, en paraules del president Natxo Mollà, “totalment injustificat” i que ja ha provocat les seues primeres conseqüències: “Els nostres consells membre, en bona part, depenen econòmicament de les administracions públiques, per això són necessaris aquests recursos per a poder garantir el seu funcionament”. De fet, aquest endarreriment ha provocat “la paralització de la planificació i l’execució dels plans d’activitats en molts d’ells i amenaça l’estabilitat laboral de les seues plantilles”.

Per a Mollà és “inacceptable” que “tot i haver-se resolt les ajudes i havent-se convocat les subvencions per al present any encara no s’haja tramitat el seu pagament”. Per això, en nom del Consell Valencià de la Joventut, reclama que “s’agilitzen al màxim les gestions” i que “el més prompte possible disponguen d’un baló d’oxigen amb els quals continuar la seua impecable tasca en pro de la joventut valenciana”.

Un problema enquistat a tots els nivells

Aquest problema és només un dels molts als que s’han d’enfrontar a diari els consells i entitats locals de joventut. “Les traves burocràtiques i la deixadesa en temes de joventut és un problema enquistat que s’allarga a través del temps”, es lamenta Mollà. Així doncs, a banda de la demora en els pagaments, també cal sumar-li –ha apuntat el president– el retard en les convocatòries de subvencions de l’IVAJ a entitats juvenils i en la signatura dels convenis de col·laboració amb els consells locals.

Recolzament “total” al Consell de la Joventut de València

Seguint el fil, des del Consell Valencià de la Joventut ha aprofitat l’ocasió per a reiterar el seu “suport total, ferm i decidit” al Consell de la Joventut de València, que ha denunciat públicament “la situació crítica” en què es troba pel retard en la formalització del conveni anual amb l’Ajuntament.