El Consell Valencià de la Joventut renova la Comissió Permanent amb Pilar Blasco com a presidenta
15 desembre, 2018
0

El Consell Valencià de la Joventut ha renovat aquesta vesprada el seu òrgan de govern amb l’elecció de la nova Comissió Permanent, que tindrà com a cap la jove alacantina Pilar Blasco. Ho ha fet en el marc de l’Assemblea General Ordinària que durant tot el dia se celebra a València, on la nova presidenta ha presentat les línies estratègiques que seguirà el nou equip durant aquesta legislatura.

“Som un equip amb moltes ganes, ampli i representatiu de la joventut associada valenciana”, ha començat Blasco, que ha anunciat que “un dels objectius primordials d’aquesta nova etapa que comencem serà posicionar el Consell com un referent de la joventut per a tota la societat valenciana”. De fet, “des de hui mateix començarem a detallar sobre paper el nostre projecte” en un pla de treball “ambiciós però realista”, en què “la formació serà l’ingredient primordial d’aquest Consell per a aconseguir una joventut apoderada”. Per això, ha dit, “continuarem treballant colze a colze amb les nostres entitats membre, així com amb altres col·lectius, per tal d’eixamplar les fronteres del CVJ, marcant especial interés en  la joventut no associada”. A més a més, també ha explicat que una de les accions amb les quals tindran més cura serà la fiançament del Consell com un espai segur i feminista.

“Aquests darrers anys el Consell ha viscut un creixement com mai no l’havia experimentat i volem continuar aquesta senda marcada per les i els nostres antecessors”. Amb aquestes paraules ha volgut fer una especial menció i agraïment al ja antic equip directiu, encapçalat per Natxo Mollà, el qual també ha mostrat “la nostra gratitud –en referència a tot l’equip– a totes les entitats, institucions i a la joventut” per “haver fet la feina més fàcil”. “Encara queda molt per fer i ací estarà el Consell per a formar-ne part de la nostra història”.

NOU EQUIP

El nou equip que lidera el Consell Valencià de la Joventut està format per nou persones proposades “de forma consensuada” per les entitats membre. A banda de Blasco, de la Federació Don Bosco, l’acompanyen com a vicepresident primer David Lizandra, de Creu Roja Joventut; i com a vicepresidenta segona Yolanda Trujillo, de Joves Socialistes; així com Raquel Sanahuja, que ocuparà la secretaria a proposta del Consell de la Joventut de Castelló; Juan Gallo, de Noves Generacions, com a nou tresorer; i ja com a vocals Miguel Giraldos, de Joves PV; Guillem Irles, escollit pel Consell de Novelda; Xabier Triana, per la Federació d’Escoltisme Valencià; i Vanessa Pérez, a proposta d’Aposta Jove. “Hui tot canvia però mantenint la mateixa essència, perquè el nostre compromís per la joventut resta inalterable. Continuarem sent l’altaveu de totes i de tots, sense excepció, amb la convicció que treballant dur arribarem a vèncer la precarietat que encara hui pateix la nostra joventut. Per això seguirem, amb fermesa, posant sobre la taula de les administracions les demandes i necessitats de les i els nostres joves i exigint el que ens pertoca com a present i futur que som de la nostra societat”, ha sentenciat.

Cal destacar que durant el desenvolupament de l’Assemblea s’ha aprovat la incorporació, com a entitats adherides, de Jovent Republicà i Asvaes.