El Consell Valencià de la Joventut signa un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Participació per a incloure les propostes de la joventut en els pressupostos participatius de la Generalitat

  • La presidenta del CVJ, Cristina Martínez, ha assegurat que aquest projecte és “un pas molt important per a incloure la visió jove de manera transversal en l’acció de govern de la Generalitat”
  • La participació juvenil es canalitzarà a través d’associacions juvenils, consells locals de joventut, entitats d’oci educatiu i el projecte del CVJ ‘Joves en marxa’, així com amb activitats en espais públics i alguns instituts

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha signat aquest dimarts un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica amb l’objectiu d’incloure les propostes de la joventut valenciana en els pressupostos participatius que la Generalitat prepara per a 2022.

“Implicar a les persones joves en l’elaboració dels pressupostos participatius és un pas molt important per a incloure la visió jove de manera transversal en l’acció de govern de la Generalitat”, ha celebrat la presidenta del CVJ, Cristina Martínez, després de la firma del conveni, on ha afegit que “no es pot treballar per la joventut de manera aïllada des d’una sola conselleria. La perspectiva jove ha d’estar present en totes les àrees de treball”.

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que “amb aquesta col·laboració continuem avançant en les polítiques de participació ciutadana de la Generalitat perquè els primers pressupostos participatius que portarem avant en 2022 compten amb la implicació dels i les més joves”.

Les actuacions contemplades a l’acord, que comptarà amb un pressupost de 40.000 euros, busquen incloure la visió jove mitjançant activitats de participació que impliquen de manera directa a la joventut en el disseny de propostes polítiques per als pressupostos.

La presidenta del CVJ ha assenyalat la necessitat de “fer sentir la veu de la joventut” i “demandar solucions reals” per als problemes que pateix aquest col·lectiu. Martínez ha recordat que la joventut és el grup d’edat més afectat per les conseqüències econòmiques de la pandèmia i ha destacat la urgència d’articular “una resposta decidida per part de les institucions públiques”.

La participació juvenil es canalitzarà a través de les associacions juvenils, els consells locals de joventut, les entitats d’oci educatiu i el projecte del CVJ ‘Joves en marxa’. A més,  es duran a terme activitats en espais públics en diversos punts del territori valencià i en alguns instituts de la Comunitat Valenciana per a aplegar també a la joventut no associada.

Així mateix, aquest projecte també vol fomentar l’educació en participació entre la joventut valenciana, explicar la importància d’estar present en la presa de decisions i posar a l’abast de les persones participants els recursos necessaris per a fer-ho de manera efectiva.

Pérez Garijo ha afirmat que “una part important de la societat, com és la gent jove, té molt a dir i les accions previstes en aquest conveni seran essencials per a dinamitzar i treballar conjuntament en aqueixa tasca”.

En aquest sentit, Martínez ha declarat que “aquest projecte és un reconeixement de la joventut com a interlocutora vàlida per a participar en el debat públic”. “La gent jove també tenim idees per a aportar a la política i aquests pressupostos participatius són una gran oportunitat. Esperem que siga la primera de moltes”, ha afegit.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.