El medi ambient, al centre de la política
4 juny, 2015
0

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana vol aprofitar aquest 5 de  juny, Dia Internacional del Medi Ambient, per a reclamar que el medi ambient siga  una prioritat dels poders públics, una vegada més, mesures de protecció dels nostres espais naturals i d’estalvi d’aigua per part de l’administració pública, així com la sensibilització de la ciutadania en fer un ús responsable i sostenible dels recursos naturals

Des del CJCV creiem que és necessari que la Generalitat Valenciana es prenga de manera seriosa la protecció del patrimoni natural, a més de protecció del foc, també d’estalvi d’aigua per a garantir el normal funcionament del nostre entorn. En una bona estratègia de preservació, és clau la implicació ciutadana i tornem a reclamar la formació i  sensibilització en educació mediambiental des de l’educació formal i no formal com a mesures que tinguen efecte a llarg termini. No obstant això, és imprescindible que s’actue  de cara a la propera campanya d’estiu per a protegir els boscos, que pot ser, a més a més, una font de creació d’ocupació per a les i els joves.

En un any que ha tornat a ser de sequera severa,  creiem que és més que necessari i imprescindible incrementar el treball en matèria de prevenció d’incendis, tenint en compte la quantitat d’incendis que els nostres boscos porten patint els últims anys, les retallades no poden comprometre el patrimoni natural. Des del CJCV pensem que és necessària una major inversió en tasques de vigilància i prevenció, així com en la gestió sostenible de les masses forestals. En aquest sentit, és necessari integrar adequadament criteris d’ordenació del territori i de prevenció en la planificació i gestió dels espais naturals i forestals.

Hem de protegir els nostres recursos naturals a través d’una correcta gestió forestal, de la conservació de la natura que fem i de l’educació que donem hui, dependrà que les futures generacions puguen disposar d’un futur més sostenible i siguen més responsables.