Els joves valencians, espècie animal protegida.
14 setembre, 2016
0

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana presenta hui, amb motiu del debat de política general de Les Corts, el seu Animalari de joves en perill d’extinció.

(València 14.09.2016). El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana ha presentat hui en roda de premsa, aprofitant la celebració del debat de política general, l’Observatori d’Emancipació Juvenil del segon semestre de 2015, i ho ha fet d’una manera inusual: amb una reserva de joves en perill d’extinció.

L’Animalarium constava de diverses tipologies de joves, convertits en animals, que representaven de manera original les difícils situacions per les que ha de passar la joventut valenciana per trobar feina o accedir a una vivenda digna.

‘Aquestes espècies’, han expressat des del Consell de la Joventut ‘són la representació de la situació de la joventut: tenim al becari etern, al jove que no pot eixir de niu, al jove que ha de volar a altres països per trobar feina…’.

Aquesta performance persegueix cridar l’atenció de diputats i membres del Govern de la Generalitat que hui s’han apropar a les Corts per a participar o seguir el debat de política general. En la roda de premsa s’han presentat les dades de l’informe que justifica aquesta posada en escena. ‘El 92,8% dels contractes que es van fer a persones joves en 2015 van ser temporals. A més, el fenomen de la subocupació ha crescut al nostre territori un 13,42% fins arribar a un 30,2% de joves que tenen un contracte amb hores de feina inferiors a les que voldrien desenvolupar’, destaquen des del CJCV. Aquests fets fan que els joves hagen de buscar feina contínuament, combinar més d’una ocupació, ‘cosa que complica, encara més, la possibilitat d’emancipar-se’.

La situació ha provocat, apunten des del Consell de la Joventut, que ‘més de 22.000 joves hagen marxat a l’estranger des de que va començar la crisi’, i també té com a conseqüència que ‘només 2 de cada 10 persones joves estiguen emancipades, o que el 45% de les persones joves estiguen sota el llindar de la pobresa’.

Des del Consell de la Joventut afirmen que ‘si aquesta situació no canvia d’immediat, les conseqüències en tota la societat poden ser nefastes. Cal actuar des de les administracions per invertir en formació i en itineraris d’inserció personalitzats per als joves, així com garantir l’accés econòmicament viable a l’habitatge’, conclouen.

‘Perquè donar suport hui a la joventut és mirar pel present i futur de tota la societat’.

Consulta tota la informació de la campanya en aquesta secció.