‘Enfortint-nos des de la diversitat’, la campanya del Consell Valencià de la Joventut per a reivindicar els drets de les persones LGTB

  • La responsable d’Acció Social del CVJ, Sonia Gil, ha assegurat que cal denunciar totes les agressions perquè el silenci “protegeix als agressors”
  • El CVJ participarà en la manifestació convocada aquest dilluns pel col·lectiu LGTB Lambda baix el lema ‘Els drets trans són drets humans’

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha llançat la campanya ‘Enfortint-nos des de la diversitat’ amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTB 2021 per a reivindicar els drets de les persones que pertanyen a aquest col·lectiu.

El fet de ser o estimar diferent és un dels motius pels quals moltes persones joves pateixen violència als seus instituts, centres formatius o, fins i tot, universitats. Per això, des del CVJ, instem a tot l’arc polític a continuar treballant per erradicar la violència contra el col·lectiu LGTB des del consens i la posada en marxa de polítiques eficaces.

“S’ha avançat molt, però encara ens queda molta feina al davant. La setmana passada vam viure dues agressions homòfobes a la Comunitat Valenciana, una a Benicàssim i l’altra a València”, ha recordat la responsable d’Acció Social del CVJ, Sonia Gil. “Ara més que mai cal reivindicar la nostra diversitat i treballar perquè el respecte i la convivència impregnen totes les capes de la societat”, ha afegit.

La campanya té com a acció principal l’acte celebrat el passat dissabte, 26 de juny, al Jardí Botànic de la Universitat de València. La primera part de l’encontre va comptar amb una sessió de micro obert, on diverses persones joves van mostrar com fan activisme LGTB des de la creació artística, al mateix temps que es va elaborar un mural reivindicatiu entre les persones assistents.

La segona part de l’acte va constar d’una taula rodona, en la qual quatre joves activistes LGTB van parlar sobre la seua experiència a l’entorn familiar i escolar com a membres del col·lectiu i els motius que els ha portat a fer un activisme actiu per a reivindicar els seus drets.

“Les persones joves LGTB han de fer front a situacions discriminatòries i violentes pel simple fet de ser qui són. És essencial visibilitzar totes aquestes agressions, perquè el nostre silenci protegeix als agressors”, ha afirmat Gil.

Com a colofó d’aquesta campanya, el CVJ participarà en la manifestació convocada aquest dilluns pel col·lectiu LGTB Lambda, per la diversitat sexual, de gènere i familiar, baix el lema ‘Els drets trans són drets humans’, que arranca a les 20 hores al passeig de l’Albereda, entre el Pont del Real i el Pont de l’Exposició.

 

¡Comparteix!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.