Estudi Addicció al joc en la joventut en la Comunitat Valenciana

El joc d’aposta és una activitat econòmica regulada per l’Estat, operada per empreses públiques o privades i que suposa una important dimensió econòmica en què participa en major o menor mesura la majoria de la població, especialment la joventut. Però es tracta, igualment, de la principal causa d’un trastorn mental anomenat “trastorn de joc” (antigament anomenat joc patològic o ludopatia), que és de naturalesa addictiva, i les seues conseqüències poden arribar a ser molt greus tant personalment com social i familiar.

Des del Consell Valencià de la Joventut, com a plataforma que aglutina i representa les organitzacions juvenils de la Comunitat Valenciana teníem l’interés de realitzar un estudi sobre l’addicció al joc en la joventut que ens permetera conéixer com està afectant aquest fenomen a les persones joves del nostre territori, analitzar els comportaments, el desenvolupament de l’addicció, així com conéixer millor quines podrien ser les vies de prevenció tant des de la regulació del sector, com la prevenció i el tractament.

La Unitat d’Investigació “Joc i addiccions tecnològiques” de la Universitat de València porta investigant vàries dècades sobre el problema de l’addicció al joc i recentment ha establert convenis de col·laboració, entre altres institucions, amb la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana i amb el Servei d’Addiccions de l’Ajuntament de València per a l’estudi de l’addicció al joc en la infància, adolescència i joventut en la Comunitat Valenciana.

A conseqüència de l’interés mutu entre ambdues parts pel problema de l’addicció al joc en la joventut de la Comunitat Valenciana, es va establir un contracte entre el Consell Valencià de la Joventut i la Universitat de València per a la realització d’un estudi sobre l’addicció al joc en la Comunitat Valenciana, així com un servei d’assessorament al Consell Valencià de la Joventut en matèria de prevenció de l’addicció al joc en la joventut.

Aquest estudi cobreix alguns dels principals objectius, com ara: definir el perfil de la persona jove jugadora, anàlisi de les principals variables psicològiques i socials (motivació, percepció de risc, etc.), incidència i prevalença del joc de risc i addicció, estudi de la situació actual de la publicitat i estratègies de màrqueting i recomanacions en les normatives, en concret sobre publicitat i màrqueting, ja que es tracta del real decret que actualment està en tramitació per part de la Direcció General d’ordenació del Joc.

Consulta ací el resum executiu

Consulta ací l’estudi complet

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.