La Joventut Valenciana a favor d’un #FinançamentJust

El Consell de la Joventut de la Comunitat promou la participació en la manifestació del dissabte 18 de novembre de 2017 per demanar un #FinançamentJust per a la la Comunitat Valenciana.
 

Fins avui, cap dels sistemes de finançament ha tractat amb justícia la nostra Comunitat. Enguany, cada valenciana i valencià rebem 237€ menys que la mitja de l’Estat, o 839€ menys que l’autonomia millor finançada, la qual cosa equival entre un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament.

Si sumem infrafinançament i infrainversió, enguany, la nostra discriminació arribarà als 1.600 milions d’euros, si sols ens comparem amb la mitjana. Estem en una situació insòlita, sobretot perquè tenim una renda per càpita inferior en 12 punts a la mitjana. I, no obstant això, som l’autonomia que menys recursos per habitant rep; l’única que, tot i ser pobra, aporta al conjunt de l’Estat. El resultat és insuportable per a la ciutadania valenciana. Davant d’aquesta prolongada discriminació, ja en l’any 2013 la Comissió de persones expertes per al disseny d’un nou model va assenyalar que el problema es remunta a l’inici dels sistemes de finançament autonòmic.

Per tot això exigim

  1. Una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, que possibilite als valencians i a les valencianes tenir uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies.
  2. Un repartiment de les inversions i una execució que acabe amb el dèficit inversor al nostre territori, que compense en tot cas la insuficiència inversora en els últims anys i dedique una quantitat de recursos ajutada al nostre pes poblacional.
  3. El reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, i l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca llastrat per la injustícia diferida dels anteriors.

El poble valencià ha de reivindicar més unit que mai, que puguem aconseguir plenament els drets reconeguts en la nostra Constitució. Vivim un moment històric en el qual podem acabar definitivament amb la discriminació, per avançar cap a una societat més prospera, més social i més justa.

 

El CJCV ens vam posicionar en la passada Reunió Plenària celebrada el 13 de maig en València, a favor d’un Finançament Just al nostre territori. Per tant, anem a involucrar-nos a l’organització de la manifestació encapçalant una de les tres pancartes principals seguida de tot un bloc juvenil format per totes les persones joves de les entitats convocants, joves de les entitats membre del CJCV i dels consells locals, i qualsevol personal jove que es vulga unir a aquesta reivindicació.

 

Convidem a organitzacions, entitats juvenils, consells locals de joventut i joventut en general a vindre i acompanyar-nos en aquest BLOC JUVENIL per un #FINANÇAMENTJUST.

 

Esperem la vostra participació amb nosaltres a la manifestació!
Consulta el manifest i suma’t en la web sobre la mobilització per un #FinançamentJust
Llig el posicionament del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana reclamant un #FinançamentJust
T’esperem en el bloc juvenil de la manifestació del 18 de novembre per demanar un #FinançamentJust

#18raons18N

18 raons per vindre al 18N

 

Sobren les raons per vindre el 18 de novembre a la Manifestació per un Finançament Just en València. Des del Consell de la Joventut de la Comunitat valenciana exposem algunes d’aquestes raons per les quals els i les joves valencianes hem d’estar presents.

 

Un finançament just pot ajudar a millorar molts dels reptes en matèria d’infraestructures, mobilitat, educació, accés a l’ocupació i a l’habitatge, entre altres.

 

És necessari que la joventut tinguem una veu pròpia en aquesta reivindicació, per això us convidem a participar al bloc juvenil de la manifestació junt amb nosaltres.