El Consell Valencià de la Joventut i l’associació Aquarius Supervivientes firmen un conveni de col·laboració per a combatre els discursos d’odi entre les persones joves

  • L’acord pretén difondre el respecte a la diversitat multicultural i promocionar l’associacionisme com a eina de participació social
  • La joventut migrant viu una realitat amb unes problemàtiques específiques que cal abordar de manera concreta, com l’estigma de la racialització

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i l’associació Aquarius Supervivientes han firmat aquest dimarts un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’impulsar activitats educatives i de sensibilització per a combatre els discursos d’odi entre les persones joves.

L’acord, que tindrà una duració d’un any, pretén difondre el respecte a la diversitat multicultural entre la joventut, promocionar l’associacionisme com a eina de participació social i oferir les ferramentes necessàries per a combatre el racisme.

“Amb aquest conveni volem donar visibilitat a les reivindicacions de la joventut migrant i promoure una participació més inclusiva”, ha afirmat l’encarregada del bloc d’Acció Social del CVJ, Sonia Gil. “Aquestes joves viuen una realitat que compta amb unes problemàtiques específiques que cal abordar de manera concreta, com són l’estigma de la racialització i els discursos d’odi i racistes”, ha afegit.

Així mateix, Gil ha recordat que moltes de les demandes de la joventut migrant són les mateixes que reivindica el Consell Valencià de la Joventut, com l’accés al treball i a l’habitatge de la població jove.

Per la seua part, el president de Aquarius Supervivientes, Moses Von Kallon, ha valorat “molt positivament” la signatura d’aquest acord, ja que “consolida una línia de treball per a donar veu a les persones migrants de la Comunitat Valenciana, que pateixen una especial precarietat sociolaboral i falta d’oportunitats, especialment entre les més joves”.

La firma d’aquest acord de col·laboració ha sigut el resultat del treball conjunt d’ambdues entitats en el marc del grup de treball d’Acció Social del CVJ. Amb l’objectiu d’aconseguir un espai inclusiu i divers, on es trobe representada tota la joventut, el CVJ va aprovar en 2019 una resolució en defensa dels drets de les persones menors no acompanyades. “El conveni pretén ser la continuació d’aquest primer compromís amb el fi últim de no deixar a ningú enrere”, ha explicado Gil.

Entre les activitats contemplades en el marc del conveni de col·laboració, figuren xerrades sobre la vivència de les persones refugiades i migrants, l’aportació d’informació sobre la situació d’aquest col·lectiu i l’assessorament de l’associació Aquarius Supervivientes en els grups de treball del CVJ.

¡Comparteix!

Categories

Arxiu

Tags

Noticies més recents

Contacte
de Premsa

Jorge
Domingo
Ferrando

Tècnic de Comunicació

Contacte de Premsa

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES
Responsable del tractament: CONSELL DE LA JOVENTUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Direcció del responsable: C/ LINTERNA, 26, CP 46001, VALENCIA (Valencia/València)
Finalitat: Les seues dades seran usades per a poder atendre les seues sol·licituds i prestar-li els nostres serveis.
Publicitat: Només li enviarem publicitat amb la seua autorització prèvia, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Legitimació: Únicament tractarem les seues dades amb el seu consentiment previ, que podrà facilitar-nos mitjançant la casella corresponent establida a aquest efecte.
Destinataris: Amb caràcter general, només el personal de la nostra entitat que estiga degudament autoritzat podrà tindre coneixement de la informació que li demanem.
Drets: Té dret a saber quina informació tenim sobre vosté, corregir-la i eliminar-la, tal com s'explica en la informació addicional disponible en la nostra pàgina web.
Informació addicional: Més informació en l'apartat “POLÍTICA DE PRIVACITAT” de la nostra pàgina web.