Gran assistència a la presentació del projecte sobre l’Impacte del Voluntariat en la Empleabilitat de la Joventut
16 juliol, 2015
0

presentacio projecteEl dimecres 15 de juliol va tindre lloc, a la seu del CJCV, l’acte de presentació del projecte ‘Impacto del Voluntariado en la Empleabilidad de la Juventud’, que va comptar amb la presència de membres d’associacions de la comunitat valenciana, i amb l’assitència d’Alberto Ibañez Mezquita, Secretari Autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana d’Igualtat, i amb Jesús Marti, president de l’associació de professionals de la joventut, així com altres responsables i agents polítics.

A la taula de presentació del projecte van intervindre David Latorre i Alberto Ibañez, que destacava que aquest era el seu primer acte públic com a Secretari Autonòmic. Durant la seua intervenció, va destacar com a objectius primordials “lluitar contra l’atur, defensar el voluntariat i estar amb les bases”. També va afirmar que “a partir d’ara, la porta del govern i del IVAJ estaran obertes”.

David Latorre va destacar la importància del projecte perque “la situació dels i les joves es difícil, tal com vam veure la setmana passada a la presentació de l’Observatori d’Emancipació Juvenil del CJE. Tenint aquestes dades i veient a qui representem, volem posar en valor tot el que s’aprén amb el voluntariat, que és molt, i la importància que té per a desenvolupar una feina”.

A la taula per a presentar el projecte van intervindre Juan GabrielMartínez, tècnic del projecte al CJCV, i Maria Dulce Marques, responsable del projecte per part de l’associació portugues ‘Centro Social de Palmela’. Juan Gabriel va explicar que es tracta d’un projecte “que vam iniciar fa un any entre socis de païssos del sud d’Europa, amb mercats de treball similars”. Per la seua part, Dulce va explicar el seu treball al voltant del projecte: “Creem en el treball amb voluntaris perquè amb aquesta forma de treballar l’impacte sobre el jovent és major. Ser voluntari permet desenvolupar una sèrie de competències: fomenta l’enriquiment personal i el compromís social, i capacita per a desenvolupar una acció al món, tot això baix el paraigües de l’empleabilitat. En definitiva, ens fa millors persones. Tot això facilita l’ocupació”. “El voluntariat requereix molta dedicació, però aporta una sèrie d’aprenentatges diferencials que difícilment es poden adquirir de igual forma en altres espais”.

Ara el projecte entra en una nova fase, on es difondran els materials elaborats i es fomentarà el blog youthcvimpakt.eu com a ferramenta per a compartir experiències al voltant del voluntariat. Com va afirmar Juan Gabriel “Aquest projecte ha de durar molt de temps, de forma indefinida”.