+Info

COM ES VOTA?

Per poder votar de manera presencial, és necessari presentar en la Mesa electoral el teu DNI, passaport, permís de conduir, targeta de residència (en el cas de ciutadans de la Unió Europea) o la targeta d’identitat d’estranger (en el cas de nacionals de països amb els quals Espanya té acord de reciprocitat).

No importa que estiguen caducats, però han de ser originals.

  1. Demana el vot per correu abans del 18 d’abril en una oficina de Correos. Recorda presentar un document d’identitat amb fotografia.
  2. La Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral et remetrà la documentació a la teua adreça.
  3. Presenta el sobre oficial dirigit a la Mesa Electoral amb la documentació i la/les paperetes. S’enviarà com a correu certificat i urgent, totalment gratuït per a tu.

Per a més informació, pots consultar la següent infografia.

Esta forma de votació servix per a tres casos: CERA (permanent), CERA (temporal) i ERTA.

  • CERA permanent: Aquesta forma de vot està dirigida a les persones espanyoles que residisquen permanentment en l’estranger i vullguen votar en les eleccions generals, al parlament Europeu o a les eleccions autonòmiques. Ací es troba un vídeo explicatiu sobre el vot CERA: http://www.infoelectoral.mir.es/web/guest/voto-cera-residentes-en-el-extranjero-
  • CERA temporal: Aquesta forma de vot està dirigida a les persones espanyoles que residixen permanentment en l’estranger però es troben temporalment a Espanya durant la convocatòria d’un procés electoral. El procediment per a este tipus d’electors és per correu com un resident a Espanya.
  • ERTA: Este tipus de vot és per a les persones que residisquen a Espanya i es troben temporalment en l’estranger entre la convocatòria d’un procés i la seua celebració. Ací es pot veure un vídeo detallat sobre el vot ERTA: http://www.infoelectoral.mir.es/web/guest/voto-erta-temporalmente-en-el-extranjero-

Per a més informació, pots consultar la següent infografia.

QUÈ ES VOTA?

El 26 de maig, tota la Unió Europea votarà el nou Parlament que representa els interessos de la ciutadania de la Unió.

En aquestes eleccions, es triaran un total de 701 membres al Parlament, dels quals, 59 representaran Espanya a Brusseles.

Pots trobar més informació en les següents infografies: