Joves com a ciutadania de ple dret
12 agost, 2014
0

En el Dia Internacional de la Joventut, el CJCV reivindica la necessitat d’entendre als i les joves com a ciutadans i ciutadanes de ple dret i no com a col·lectiu en transició a la vida adulta

Cada 12 d’agost se celebra el Dia Internacional de la Joventut amb l’objectiu de promoure una major presa de consciència del Programa d’Acció Mundial per les i els Joves. Des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, una vegada mes, volem aprofitar aquesta data per denunciar la situació de desavantatge que sofrim els i les joves pel que fa a altres generacions principalment al nostre territori.

Des del màxim òrgan de representació juvenil de la Comunitat Valenciana creiem que és imprescindible entendre la joventut com “un col·lectiu de ciutadans i ciutadanes de ple dret, mes que com un col·lectiu en transició cap a la vida adulta” afirma el president del CJCV, David Latorre, si confiem en què les generacions actualment joves són el present i el futur de la nostra societat.
Solament hem de fixar-nos en les grans dades macroeconòmiques que s’utilitzen des de les administracions públiques per defensar l’eixida de la crisi per observar com les i els joves seguim sent les grans víctimes d’una situació ja massa llarga i molt poc protagonistes de la tan nomenada eixida.

Quan la desocupació juvenil gira al voltant del 60% i les millors dades de desocupació juvenil mai han baixat del 18% és que falten mesures perquè els joves puguen planificar els seus projectes vitals, la qual cosa vol dir que des de les autoritats competents poc s’ha fet per millorar la qualitat de vida i l’emancipació de les i els joves.

Segons el vicepresident i responsable d’Ocupació del CJCV, Alexandre Vila, “la joventut estem condemnats i condemnades o a frustrar-nos en la desocupació, o a acceptar ocupacions que freguen l’esclavitud o a exiliar-nos sense que això siga garantia d’èxit, i així és impossible projectar cap tipus d’idea de futur”.

Des del CJCV exigim al govern de la Generalitat València que en les seues polítiques entenguen a les i els joves com a ciutadans de ple dret i implementen mesures no solament pal·liatives, com és la garantia juvenil, sinó estructurals, que milloren la vida quotidiana i el futur de les generacions a les quals se’ns pressuposa com el futur d’aquesta societat, si no volem condemnar-les a ser generacions perdudes.