La joventut crida per unes pensions dignes
22 març, 2018
0

Representants del Consell Valencià de la Joventut reclamen junt amb el col·lectiu de pensionistes el blindatge del sistema de pensions a la manifestació de València

«La joventut valenciana, per unes pensions dignes». Aquest és el missatge que ha transmés el Consell Valencià de la Joventut a la manifestació que ha reunit hui a València a milers de persones en defensa d’una jubilació digna. D’aquesta manera, l’organisme vol «donar força i visibilitat a la veu dels i les joves valencianes», ha afirmat Gustau Pérez, responsable de l’àrea de Participació del Consell, qui ha posat l’accent en el desig col·lectiu «d’aconseguir el blindatge del sistema públic de pensions que pose fi a l’empobriment continu que pateixen els nostres majors arran els últims canvis legislatius».

Pérez també ha recordat la «precària» situació que, alhora, viu la joventut valenciana, amb un índex d’atur i de pobresa superior a la mitjana espanyola. Per això, des del Consell Valencià de la Joventut, que representa milers de joves associats valencians, «reclamem l’impuls d’un pacte intergeneracional que assegure el poder adquisitiu de les pensions tot garantint un treball de qualitat, ja que no es poden pagar pensions dignes si la majoria de la població cobra sous de misèria».

PER UN ESTAT MÉS JUST

Des del Consell Valencià de la Joventut s’advoca per capgirar la situació actual de «drama social» amb una sèrie de reformes que garantisquen la igualtat i la justícia a l’Estat. Per això, Pérez, en nom del Consell, demanda «la derogació de les reformes laborals de 2011 i 2013 i l’aprovació d’un nou marc legislatiu encaminat a millorar salaris i condicions de treball». Així mateix, també reclama l’impuls d’un pla de xoc que lluite contra la precarietat, la temporalitat i la inestabilitat laboral «que tant patim»; una mesura que, d’altra banda, ha d’anar acompanyada per l’increment dels ingressos del sistema «tot intensificant la lluita contra l’ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social o, entre d’altres, estudiant la implantació de nous impostos».

La mobilització ha transcorregut de forma pacífica i festiva entre la plaça de l’Ajuntament del Cap i Casal i la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, al carrer de Colón, on s’ha llegit el manifest reivindicatiu de la jornada.