La joventut valenciana continua en perill
12 setembre, 2017
0

 

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana presenta hui en roda de premsa, les dades del 2on semestre de 2016 de l’Observatori d’Emancipació Juvenil. A més, amb motiu de la celebració del Debat de Política General es concentrarà el pròxim dimecres davant de les Corts Valencianes per a reivindicar la situació precària de la població jove.

 

(València 12.09.2017). El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) ha presentat hui en roda de premsa, l’Observatori d’Emancipació Juvenil del segon semestre de 2016.
En la roda de premsa hem pogut conèixer les dades referents a la situació d’accés al mercat de treball i l’accés a l’habitatge dels joves valencians, que encara continuen sent alarmants. Pel que fa a les dades referents a l’accés al mercat de treball, es destaca que ‘El 92,4% dels contractes que es van fer a persones joves en 2016 van ser temporals’. A més, en relació al fenomen de la subocupació ‘1 de cada 4 joves està subocupat al nostre territori’. És a dir, un 26,6% de joves tenen un contracte amb hores de feina inferiors a les que voldrien desenvolupar, la xifra més alta dins del territori espanyol, destaquen des del CJCV.

 

En relació a l’accés de població jove a l’habitatge, es remarca que ‘el mercat immobiliari a la Comunitat Valenciana ha sofrit  un augment del 12,41% al preu dels lloguers’, per tant, les persones joves han de destinar fins a un 64% del seu sou al pagament del lloguer.

 

La situació ha provocat, apunten des del Consell de la Joventut, que ‘només 1 de cada 10 persones joves estiguen emancipades, o que el 44,1% de les persones joves estiguen sota el llindar de la pobresa’.

 

És per això, que des del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, han organitzat una concentració davant de les Corts Valencianes, aprofitant el Debat de política general, el 13 de setembre a les 10.00h per tal de reivindicar la situació precària que està patint la població jove del nostre territori, així com per a  recordar les solucions que cal prendre des de l’administració per a resoldre aquesta situació.
Pots consultar ací l’Observatori d’Emancipació Juvenil Complet.