L’Estratègia Valenciana de Joventut és ja una realitat
5 març, 2019
0

El Centre Cultural del Carme va acollir ahir, 4 de març, la presentació de l’Estratègia Valenciana de la Joventut, un document compromés amb les polítiques valencianes de la joventut. La participació de les persones joves ha sigut essencial per poder dur endavant esta estratègia que permetrà garantir els drets juvenils, participar en la vida pública i prendre decisions.

A l’acte van participar diferents entitats juvenils, tant representants de partits polítics com aquelles associacions d’oci no formal. Es va comptar amb la presència d’Alberto Ibáñez, Secretari Autonòmic d’Inclusió, i Jesús Martí, director de l’IVAJ.

Pilar Blasco, Presidenta del Consell Valencià de la Joventut, va explicar la dura tasca de recerca de les propostes, des de diferents actes amb la joventut dels municipis valencians. “Es van fer diferents accions com l’Opina Jove i el Què Opina, amb responsables del Consell, i van eixir 370 propostes”, ha apuntat la Presidenta. Després, va haver diverses reunions i modificacions al document per tal que les dos parts estigueren convençudes del benefici que suposava per a la joventut.

“Esta estratègia treballa la igualtat d’oportunitats amb l’objectiu que la joventut puga emancipar-se abans, estudiar el que desitgen, desenvolupar el seu projecte de vida i tindre suficient autonomia s0cial, cultural i personal”, va explicar Pilar Blasco. A més, va apuntar que es pretén treballar la cohesió, la socialització i l’àmbit relacional amb l’objectiu de “conscienciar sobre el masclisme que continuen sofrint les dones, fomentar les noves masculinitats, apoderar a les dones i crear una ciutadania més activa”.

Pilar també va fer una crida perquè l’EVJ no caiga en l’oblit: “Des del Consell treballarem per al compliment de l’estratègia, per tal que tot el treball continue en marxa i es reconeguen els drets i els interessos de les persones joves”.